НИМХ: МНОГО ДЪЖД И ГРЪМОТЕВИЦИ ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ 

Автор: 5 GmediA 10:19, 15 май 2024

Ще има още много дни с дъжд и гръмотевици до края на месец май. Това показва 15-дневната прогноза за времето на НИМХ. В сряда жълт код за значителни валежи важи в много области на Западна и Централна България.

Небето често ще бъде покрито с облаци. Ще има и валежи от дъжд, на повече места ще вали в Западна и Централна България. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество.

През следващите дни температурите плавно ще тръгнат нагоре. Няма да липсват слънчеви часове, но все още ще има и места с валежи. През почивните дни и в началото на новата седмица ще има условия за гръмотевични бури.

От вторник температурите отново ще тръгнат надолу и до края на месеца ще бъдат по-ниски или близки до обичайните за тази част от годината. Ще остане с чести краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В самия край на месец май очакванията са за повишение на температурите и за много часове със слънце.

Още в понеделник от НИМХ предупредиха, че седмицата започва със значителна облачност над страната с краткотрайни валежи.
 

 

Тагнато в: дъжд

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%