УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ПРЕД ЕВРОПАРЛАМЕНТА: ЩЕ ПРЕДЛОЖА „ЗЕЛЕНА СДЕЛКА“ ЗА ЕВРОПА

Автор: 5 GmediA 12:35, 16 юли 2019

Кандидатът за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща във вторник да предложи "зелена сделка" за Европа през първите си 100 дни от длъжността, която ще има за цел неутрален към въглерода континент до 2050 година.

"Ще представя зелена сделка за Европа през първите си 100 дни от управлението. Ще представя първия европейски закон за климата, който ще определи целта от 2050 г. в закон," каза Фон дер Лайен пред Европейския парламент, цитирана от БГНЕС.

Тя заяви, че е готова да удължи излизането на Великобритания от ЕС след крайния срок от 31 октомври, ако е необходимо.

"Готова съм за по-нататъшно удължаване на срока за оттегляне, ако се изисква повече време по основателни причини", каза Фон дер Лайен . Нейните забележки предизвикаха взрив от подигравки от страна на членовете на Европейския парламент, ангажирани с Брекзит.

Днес кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за шеф на Еврокомисията ще бъде гласувана от Европейския парламент. Преди това евродепутатите изслушаха Урсула фон дер Лайен.

Европейският парламент има 751 депутати, но в момента са с четирима по-малко, което означава, че тя се нуждае от 374 гласа, за да стане председател на Европейската комисия.

Гласуването на кандидатурата е в 19:00 ч.

 

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Превозните средства
0 гласували / 0%
Битовото отопление
0 гласували / 0%
Прашните улици и строителни площадки
0 гласували / 0%