ЖИВКО КОЦЕВ И НИКОЛИНА АНГЕЛКОВА В ПАРИЖ НА РОМАНТИЧНА ВАКАНЦИЯ

Автор: Соня Колтуклиева 10:23, 23 май 2024

Снимки, на които се виждат Живко Коцев, Стефан Димитров и Николина Ангелкова на летище “София” и след това в лека кола, където огреният от доволна усмивка главен секретар на МВР Живко Коцев показва скъп часовник Hublot, оценен от разследващите по мега делото “Паскал” на 50 000 лева, излязоха преди време първо в ПИК. 
На 7 април, преди публикуването им, попитах със смс бившата министърка на туризма и народна представителка от ГЕРБ, дали тя е на снимките. Николина Ангелкова отговори, че познава Живко Коцев от близо година, по служебна линия, и ще сътрудничи на разследващите органи за изясняване на истината. По-късно, при разпит в Националната следствена служба, тя беше заявила, че не се разпознава на снимките. Затова наблюдаващият прокурор от СГП назначи лицево-идентификационна експертиза.

И днес изпратих смс: “Добър вечер, г-жо Ангелкова. Как сте?
Дали се разпознавате на тези снимки с Живко Коцев?
Надявам се да ми отговорите с “да” или “не”!
Били ли сте в Париж с бившия главен секретар на МВР?
Поздрави.
Соня Колтуклиева”.
Надявам се да получа отговор.

Жената до Живко Коцев много прилича на Николина Ангелкова. Всички, на които я показахме, различават в нея бившата партийна деятелка и настояща служителка на олигарха Валентин Златев.

На 17 април, Комисията за предотвратяване на корупцията повдигна обвинение на Живко Коцев за участие в ОПГ (организирана престъпна група) заедно с Никола Николов-Паскал, който е в неизвестност, с бизнесмените Марин и Стефан Димитрови и бившата изпълнителна директорка на Агенция “Митници” - тримата са в ареста с потвърдена мярка “задържане под стража” от СГС и САС. Бившият главен секретар на МВР остана на свобода срещу 20 000 лева парична гаранция. Лидерът на ДСБ ген.Атанас Атанасов беше принуден да признае, след като го гоних с въпроси по “жълтите павета” и кулоарите на парламента, че той е предложил за професионален шеф на МВР Живко Коцев.

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%