ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ФРАНК ЛАМПАРД НА "СТАМФОРД БРИДЖ" - УЖАСЪТ НА ТРЕНЬОРИТЕ

Автор: 5 GmediA 12:01, 17 юли 2019

Мениджърският пост в Челси е едно от най-несигурните работни места в модерния футбол. Причината за това е собственикът на клуба Роман Абрамович и неговият подход. За 16 години, откакто руският олигарх управлява в Западен Лондон, той не се притеснява да уволнява треньори и да прави чести промени. Последното доказателство е раздялата с Маурицио Сари, който изведе "Челси" до трофей в Лига Европа и трето място във Висшата лига, но напусна в посока "Ювентус". Като заместник на Сари идва Франк Лампард – легенда на "Челси", но същевременно още млад в професията и със само един сезон като мениджър зад гърба си.

Ще обърне ли обаче Лампард тенденцията мениджърите на "Челси" да са най-рядко задържащите на поста си.

 От пристигането на Абрамович в Лондон той назначи 13 различни души, като Жозе Моуриньо и Гуус Хидинк изкараха по два периода. Сред големите клубове "Челси" е отборът с най-кратък среден престой на мениджърите си в последните 16 години. Средно един специалист остава на "Стамфорд бридж" едва 437 дни. За сравнение в "Ливърпул" периодът е средно 1021 дни.

 За Лампард спечелването на трофей ще бъде от голямо значение, или поне това показва статистиката. Клубът е спечелил 16 отличия за 16-те години откакто Абрамович е собственик. За този период също така няма мениджър, който да е запазил поста си за повече от сезон, ако не е спечелил трофей. Задачата на Лампард, който е първият британски мениджър на тима откакто Абрамович управлява клуба, е значително усложнена и от наложеното трансферно ембарго. Сините няма да могат да картотекират нови играчи този и следващия трансферен прозорец. Решението на проблема за бившия треньор на "Дарби Каунти" лежи в многото млади футболисти, с които разполага отбора.

"Наследих наистина много качествен състав. тази година не можем да привличаме нови футболисти и сме наясно с това, но аз не се нуждая от нови футболисти. Щастлив съм с настоящия състав и съм решен да успеем с него", заяви младият специалист.

"Познавам клуба много добре, познавам и играчите. Имам свой метод на работа с футболистите и съм много доволен от тяхното отношение към работния процес в тази една седмица, в която сме заедно. Доволен съм и от качеството на футболистите. Моята работа е да се трудим усърдно заедно по време на лятната подготовка."

 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%