НИНОВА ВИКА ПРЕМИЕРА В ПАРЛАМЕТА ДА КАЖЕ ЗАЩО ОБЕЩА ДА ПЛАТИМ САМОЛЕТИТЕ ВЕДНАГА

Автор: 5 GmediA 10:15, 19 юли 2019

Депутати настояха премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да присъстват на днешното пленарно заседание, за да вземат участие в обсъжданията по ратификацията на договорите за изтребителите F-16.

Настояването Борисов да дойде в парламента дойде от групата на „БСП за България“, а от парламентарната трибуна го мотивира лидерът Корнелия Нинова. Днес ще ратифицираме един ключов и сложен договор от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка. Вчера министър-председателят направи едно скандално признание. Бойко Борисов каза: „Аз лично настоях да платим веднага“. Искаме да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, какт и да отговаря на въпроси. Кой го е упълномощил да поема такива ангажименти?“, попита Нинова.

Тя обвини премиера в лъжа за твърдението му, че правителството ще плати цената на самолетите веднага, защото е събрало пари от борбата срещу „сивата“ икономика и пропагандата. „Тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взема заем“, настоя за отговор лидерът на БСП.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък настоя в Народното събрание да дойде и президентът Румен Радев. „Той казва, че това не са разходите за самолета, а скоро те ще нараснат многократно“, мотивира се Марешки и подчерта, че като бивш боен пилот Радев има необходимата перспектива, за да изрази мнение в парламентарните дебати.

 

Източник: БГНЕС

 

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%