НИКОЛАЙ МАРКОВ ДОРИ НЕ Е ЧЛЕН НА ПАРТИЯ „ВЕЛИЧИЕ“

Автор: 5 GmediA 10:03, 6 юли 2024
Източник: БГНЕС архив

Доскорошният председател на парламентарната група на "Величие" Николай Марков не е член на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията. Марков не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията.

„На Марков беше гласувано доверие, с оглед неговите граждански изяви в медиите през последните години и му беше възложено, заедно с Михайлов, да проведат агитационната част на предизборната кампания, което те направиха с успех. По време на предизборната кампания Марков настояваше да стане председател на партията, но уставът предвижда дълга и сложна процедура, която не беше възможно да се проведе в този период. Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на „Величие“ – Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания", уточниха от партията.

В петък Парламентарната група на "Величие" се разпадна, след като шестима депутати подадоха заявления за напускане. От поста заместник-председател на Народното събрание беше освободена и Виктория Василева. Ден преди това Централният съвет на партията поиска оставките на Марков и Василева, които обаче отказаха да ги дадат. В съвместно видеоизявление в петък вечерта с председателя на партията Албена Пекова идеологът за създаването на "Величие" и "Исторически парк" Ивелин Михайлов заяви:

"Партия "Величие" е в парламента с 6 свободни депутати, които пак защитават целите и идеалите на партия "Величие". Ако съм жив, здрав, на свобода, в следващия парламент аз ще вляза водач на групата в Народното събрание, защото това нещо, което се случи, не може втори път да се случи, докато не изградим работеща група от хора, които да знаят какво вътре трябва да направят".

Тагнато в: "Величие"

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%