ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: НЯМА ТЕМА ДОГАН-ПЕЕВСКИ, ИМА ТЕМА ПЕЕВСКИ И ДЕРИБЕИТЕ

Автор: 5 GmediA 16:40, 7 юли 2024
Източник: БГНЕС архив

"Няма тема Доган-Пеевски, има тема Пеевски и дерибеите", това написа председателят на ДПС Делян Пеевски в официално съобщение.
"Всеки, преживял дълго време в политическия живот знае, че твърде често и лесно могат да се пресичат граници. И това винаги се е смятало за част от неписаните правила на играта. Но, дори и в тази игра има граници, които не се преминават. Никога и по никакъв повод", пише още в текста.
"Като политик аз мога да приема много неща и съм доказал, че мога да ги преодолея и въпреки казаните тежки думи и противопоставяния, съм съумявал да намеря диалога и балансите. Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина - никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на  ДПС д-р Ахмед Доган. Да съм ясен - противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има! Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото - той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно. Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори", пише още в официалната позиция на Пеевски.
"А тъй като тези дни се нагледахме и наслушахме на интриги, внушения, подмяна и манипулации, ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно  “винаги съм бил до теб , винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило”. Защото Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не бих допуснал да бъде оспорено от никого", допълва още политикът.
"Това е смисълът на трите букви ДПС - да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините. Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой. Ако някой го отрича - нека дойде да спорим. И ако моята вина е, че извадих ДПС от изолация и дадох надежда на нашите хора, тази вина съм готов да я нося", посочва Пеевски.
"Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред. Но трябва да сме честни с хората и да признаем - тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност? Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС. Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора. И напомням, че по места няма нито един изключен, освен тези, за които са настоявали нашите хора", се казва още в съобщението.
"Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията. За всички останали теми, винаги, когато е трябвало съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.
За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем. Истинската тема, обаче, е Новото начало. Това изплаши дерибеите. Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано. Аз няма да изоставя принципите на Новото начало! Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни. Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС. Защото хората видяха и повярваха какво можем", посочва още политикът.
"ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно", завършва официалното съобщение.

Тагнато в: Делян Пеевски

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%