ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ЩЕ ИЗПРАТИМ ПИСМА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ОТ 50-ОТО НС ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ВТОРИЯ МАНДАТ. ПИСМО НЯМА ДА ПОЛУЧИ САМО "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Автор: 5 GmediA 18:02, 9 юли 2024
Източник: БГНЕС

„ДПС ще изпрати писма да останалите политически парти от 50-ото НС за реализиране на втория мандат. Дали сме срок до утре края на деня да видим какво ще отговорят.“ Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски, цитиран от бТВ.

Писмо няма да получи само „Възраждане“.

Парламентарната група на ДПС трябваше да каже дали ще вземе втория мандат и ако да - кого ще посочи за министър-председател.

Ясно е, че председателят Делян Пеевски няма да е кандидат за премиер.

„От медиите видяхме, че няма желание за втори мандат. Въпреки всичко, ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем мнението на останалите партии, защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата и да държим папки без да може да има правителство, ДПС е сериозно отговорна партия и няма да си го позволи“, заяви Пеевски.

Част от депутатите на движението влязоха в сградата на парламента. Но 17-те депутати, които гласуваха алтернативно, обявиха с писмо до медиите, че няма да идват.

Те смятат, че ръководството на групата на ДПС не е избрано легитимно и заявяват, че няма да участват в заседанията до огласяване на позицията на Ахмед Доган. Според тях, парламентарната група трябва да се ръководи заедно от Пеевски и Чакъров.

И декларират за пореден път, че връщане назад няма.

 „От неделя депутатите са поканени на ПГ. На колегата Чакъров съм казал да направим ЦОБ, проведохме дискусия вчера, днес проведохме парламентарна група, колегите са добре дошли, решението дали да присъстват е тяхно“, смята Пеевски.

Той добави, че очакват те да бъдат отговорни към своите избиратели.

Относно изнесения документ, според който Станислав Анастасов от ДПС информира посолствата, че Доган е близък с руския посланик Митрофанова, Пеевски уточни, че това е „компромат“.

„Капитал“ публикува писмо, пратено от централата на ДПС до посланиците на партньорите ни в ЕС и НАТО.

На дипломатите се обяснява защо се е разцепил вотът на ДПС при гласуването на правителството с мандата на ГЕРБ, а именно, че Ахмед Доган е свързан с Русия.

Писмото е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов.

„Разпространеното фалшиво "писмо" е нагледен пример в класическия стил на активно мероприятие на ДС. Няма да стане! ДПС, начело с тандема "Доган-Пеевски", е по-силно от всичко и всеки!“, заяви Анастасов.

И на обратния полюс - Илхан Кючук обяви, че европейските либерали демонстрират мощна подкрепа за Ахмед Доган.

Тагнато в: Делян Пеевски

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%