ИЛИЯНА ЙОТОВА: НЕ ЧУВАМЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТ ТЕЗИ, КОИТО БИХА ИСКАЛИ ТРЕТИЯ МАНДАТ, НЯМА КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ 

Автор: 5 GmediA 11:57, 10 юли 2024
Източник: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в президентската институция следят внимателно политическия процес, за да преценят кога да бъде връчен вторият проучвателен мандат за излъчване на правителство. Относно големия интерес от няколко политически формации, които искат да вземат третия мандат, Йотова подчерта, че засега вижда само заявки, но не и конкретни предложения.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: "Мога да ви уверя, че много внимателно следим всичко, което става в страната, целия политически процес и ще изберем най-добрата дата, така че да запазим националния интерес. Надявам се, че след като приключим и изчерпаме епистоларния жанр с размяната на писмата, ще се премине към истински преговори, така както повелява демократичният процес в една парламентарна държава."

"До този момент чуваме само заявки, не чуваме какво предлагат тези, които биха искали третия мандат. Говори се за всичко друго, за евентуални съюзи, за разводи, защото виждате, че е неспокойна ситуацията в доста от политическите играчи, но нито един от тях не е излязъл с конкретни предложения какво трябва да се прави през следващите месеци. В една ситуация в страната, в която е видно, че ставаме все по-задлъжнели, ще имаме проблеми и с бюджета есента, трябва да се мисли и за това кой и как ще приеме този бюджет."

Тагнато в: Илияна Йотова

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%