АХМЕД ДОГАН ПРОГОВОРИ: ПРИ ТАКАВА СИТУАЦИЯ НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО С КОГОТО И ДА БИЛО, КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА

Автор: 5 GmediA 20:45, 10 юли 2024
Източник: БГНЕС архив

Почетния председател на ДПС Ахмед Доган наруши мълчанието си с официална позиция, изпратена до БТА. По думите на почетния председател в ДПС има криза, която е породена от неспазване на устава, погазване на решенията на последната Национална конференция и „бруталното отношение“ вътре в партията. Доган заявява, че при такава ситуация няма основание за разбирателство и иска оставките на Делян Пеевски и още петима изявени лица в ДПС.

Ето и пълния текст на разпространената позиция на Почетния председател на ДПС:

Обръщение на почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган!

 

Скъпи Депесари!

Преживяваме сериозна криза в организационния живот на партията. Тази криза е породена от:

- Системно неспазване на Устава на ДПС;

- От грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС (февруари, 2024г.);

- От бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията.

Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората. И за голяма моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое съгласие!? Абсурд!

При такава ситуация няма основание за разбирателство с когото и да било. Народното творчество има формула за подобни случаи в живота: „Късно е либе за китка.“

Цивилизационният избор на България е либералната демокрация с евроатлантическа насоченост. ДПС има съществен дял за постигането на тази стратегическа цел на държавата.

Освен това, ДПС е важен геополитически фактор на Балканите. Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има широк обществен отзвук и международна реакция на политическа тревожност за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за подкрепата на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации. Специално благодаря за подкрепата на лидерите на европейските либерали и на нашите съмишленици и избиратели от Република Турция. Това обстоятелство за сетен път ме убеждава, че не съм загубил близо 40 години от живота си напразно…

Фактически погледнато в ДПС има опит за вътрешно - партиен преврат, за да се използва партийната власт за лични и групови интереси, и най-вече да се промени политическият профил на партията. Този процес на нелегитимна подмяна на ДПС категорично трябва да бъде спрян.

Никой не може да открадне или да присвои ДПС. Организацията ни не е еднолично търговско дружество. И затова не е възможно да бъде собственост на никого.

ДПС е политическо постижение на всички ни!

Преодоляването на тази заплаха изисква радикални политически мерки.

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

  1. Делян Пеевски – председател на ДПС
  2. Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ
  3. Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ
  4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ
  5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС
  6. Радослав Ревански – член на ЦОБ

Нека колективните органи да решат дали да останат членове на ДПС или не. Няма друг начин за елиминиране на всяко арогантно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха. Ние живеем в свободен демократичен свят. Защитете го!

 

Винаги ваш,

Ахмед Доган

Тагнато в: Ахмед Доган

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%