ДИРЕКТОРЪТ НА НАСА: НЕОБХОДИМО Е ДА ТЪРСИМ ЖИВОТ НА МАРС

Автор: 5 GmediA 07:02, 22 юли 2019
Източник: ТАСС

Директорът на НАСА Джим Брайденщайн заяви, че следите от вода, намерени на Марс и други фактори, показват необходимостта от търсене на живот на тази планета. Ръководителят на НАСА говори за това в интервю за Hill.TV , което беше излъчено в петък, предаде ТАСС.

"Намерихме вода в течно състояние - 12 км под повърхността на Марс", отбеляза той. "Какво знаем за вода в течно състояние? Навсякъде, където съществува на Земята, има живот."

"Не казвам, че на Марс има живот, но трябва да го разберем", добави ръководителят на космическата агенция. Той подчерта, че освен това учените са открили сложни органични съединения на повърхността на Марс.

"Преди това Марс много приличаше на Земята", казва Брайденщайн. "Следователно, изучавайки Марс, можем да научим повече за нашата собствена планета."

Според него НАСА ще използва Луната като "тренировъчна база и тестова площадка", преди да изпрати човек на Марс. "Стойността на Луната е, че е необходимо три дни, за да отидеш там, а пътят към дома също е три дни. Където и да е земята, обикаляща около слънцето, луната е винаги с нас, което означава, че можем да я използваме като тестова площадка." - отбеляза Брайденстайн.

На 20 юли се навършиха 50 години от кацането на Луната на двамата американски астронавти Нийл Армстронг и Едиун Бъз Олдрин.

През пролетта НАСА обяви, че новата програма за кацане на астронавтите на Луната се нарича Артемида. Американската администрация е решила да започне подготовка за полетите на автоматични космически кораби и космически кораб с пилоти до Луната и да използва тази програма като важна стъпка за организиране на пътувания до дълбокия космос, най-вече до Марс. Американски експерти очакват да извършат кацане на Луната през 2024 г. и да изпратят астронавтите на Марс условно в средата на 30-те години.

Тагнато в: Марс , НАСА , Луната

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 261

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 84.67%
Не
21 гласували / 8.05%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.28%