СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ВОЙНАТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ СРЕЩУ МЕН Е БРУТАЛНА, ПРЕХВЪРЛИ ПЕТА ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 09:19, 25 юли 2019

На 25 юли 2017 г. Маргарита Михнева публикува открито писмо с цел публично да ме дискредитира в поредица от интервюта в медиите, контролирани от Делян Пеевски. През юли 2018 г. Софийски градски съд осъди Маргарита Михнева за клеветите й срещу мен, а Върховният касационен съд потвърди присъдата. Днес припомням част от този сценарий, задействан срещу мен, за да се обезсили влиянието ми като журналист.

Вчера изпратих писмо до Корнелия Нинова, Сотир Цацаров и Иван Гешев по повод поредната порция храчки на Маргарита Михнева върху мен - за пореден път от 33 месеца насам.

Уважаема г-жо Нинова,
Уважаеми г-н Цацаров,
Уважаеми г-н Гешев,

По повод Открито писмо до вас от Маргарита Димитрова Стефанова (Михнева), разпостранявано от някои медии на 24 юли, бих искала да заявя следното:

От 12 ноември 2012 г. Маргарита Михнева твърди публично, че съм взела на ръка 500000 лева от КТБ, за да обслужвам медийно Цветан Василев, тиражирано от много медии. 
33 месеца по-късно - след финансови ревизии, данъчни проверки и следствени действия, стана ясно, че:
- Никога не съм взимала пари от КТБ.
- Никога не съм получавала кредити от КТБ.
- Никога не съм била депозант на КТБ.
- Никога не съм имала пиар договор с КТБ.
- Никога не съм произнесла или написала една хвалебствена дума за КТБ.
- Никога не съм взимала интервю от г-н Цветан Василев, никога не съм го хвалила публично. Напротив. В мои авторски публикации и телевизионни коментари съм се произнасяла критично за негови публични деяния.

В откритото писмо до вас Маргарита Димитрова Стефанова (Михнева) пише: "Колтуклиева твърди, че аз и прокурор Гешев сме фалшифицирали подписа й в КТБ! Парадоксът е, че тя няма да бъде осъдена за взетите пари, а ще се размине с минимална глоба за неплатени данъци върху тях."

Никога не съм твърдяла, че прокурор Иван Гешев е фалшифицирал мой подпис - където и да било. Това е абсолютна и нагла лъжа! Г-жа Маргарита Михнева се опитва да направи интрига между мен и прокурор Гешев, както и да го дискредитира публично като личност и магистрат, в чиято порядъчност някой се съмнява. 
Впрочем, това невярно твърдение се тиражира най-напред от адвоката на г-жа Маргарита Димитрова Стефанова (Михнева) г-н Антон Сираков в интервю за вестник "Галерия" от 19 юли 2017 г..

Уважаема г-жо Нинова,
Уважаеми г-н Цацаров,
Уважаеми г-н Гешев,

Удостоверение с Изх.# 220201700152676/15.05.2017 г. НАП (Териториална дирекция София) удостоверява, че нямам задължения към държавата.

В ход е дело по моя искова молба до Съда от юни 2016 г. срещу г-жа Маргарита Димитрова Стефанова за неистинните й твърдения, че съм получила 500000 лева от КТБ , за да "лъжа" вложителите. 
В публикуваните материали по делото КТБ няма документи, че съм получавала пари от КТБ, няма мой договор за пиар с КТБ, че съм била кредитополучател или депозант на КТБ.

Уважаеми г-н прокурор Гешев,

Моля Ви да потвърдите писмено, че няма данни да съм получавала пари от КТБ, на територията на КТБ, от служител на КТБ и да съм имала договор за пиар с КТБ.

Моля да изгледате или прочетете текста на интервюто на г-жа Маргарита Михнева от 22 юни 2014 г., в което тя на няколко пъти твърди, че е от страна на прокурор Рангелов и прокуратурата е изпълнявана "поръчка". 
Това, според мен, е основание да бъде привлечена като свидетел по делото КТБ, щом разполага с информация за задкулисни, според нея, атаки срещу банката. Вие ще прецените дали в думите на г-жа Маргарита Михнева се съдържат обидни квалификации и клевети към магистрати.

Да, на представянето на книгата на Огнян Стефанов "Господари на моргата" казах, че съм била посредник от страна на лидера на ГЕРБ г-н Бойко Борисов през г-н Димитър Абаджиев, посредник на г-н Цветан Василев, за оздравяване и спасяване на КТБ. Нима това е укоримо?! Напротив. Ако КТБ можеше да бъде спасена по един или друг начин (одържавяване, чрез чужди инвеститори и т.н.), това би било разумна възможност да се ограничат щетите и да се избегне плащането на милиарди публични средства. Както се вижда от разсекретените стенограми - всички политици са искали успокояване на ситуацията и решаването й по-най добрия начин.

Съжалявам, че толкова обществена енергия се похабява, заради личната война на г-жа Маргарита Михнева срещу мен. Тя започна през 2011 г., когато публикувах изявлението й, че е изпълнявала мисия на ДАНС по време на местните избори в Тетевен през 2007 година и че е съученичка на г-н Иван Драшков, заместник-директор на ДАНС. Г-н Драшков опроверга и двете твърдения (всъщност, ДАНС беше създадена през 2008 г.) и обяви, че ще съди г-жа Михнева. 
По всичко личи, че г-жа Михнева много страда, защото нейните " медийни бомбички", хвърляни по мен вече 33 месеца, гърмят като балончета на детско парти. Като не казва истината - ще си понесе последствията! Никой не носи вина за това, най-малкото вие, та да бъдете занимавани с терзанията на г-жа Михнева.

Благодаря Ви за вниманието!

Соня Колтуклиева
София, 24 юли 2017 г.

 

ИНТЕРВЮ НА МАРГАРИТА МИХНЕВА В ПРЕДАВАНЕТО "СЪБУДИ СЕ” НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, 22 ЮНИ 2014 ГОДИНА

Водеща: - Казвам добро утро на Маргарита Михнева и на Павел Найденов, познавате ги и двамата. Павел Найденов е бащата на покойният Илия Павлов, Маргарита Михнева също мисля, че няма нужда от представяне. Анонсирахме разговора като „Рухват ли империите на Прехода”? След всичко, което се случи през тази седмица, около КТБ, предисторията около нея, споровете, враждата, войната и този филм дали не сме го гледали вече?

Михнева: - Ами, специално Бай Павел е гледал този филм, 97 -ма година, когато фалира банката на Илия Павлов, нали така Павле, а пък сега ние сме свидетели на един много „интересен сценарий”. В последно време се появяват едни информации във вестник "Банкер", които малко отварят очите на хората. 
Големи банки като КТБ, 4-тата по стабилност в България, изведнъж се срина за няколко дни.
Хората се питат, най-вече си задават въпроса, какво става с моите пари и това е нормално, след като Вежди каза, че ще се самоубие, ако му откраднат парите в тази банка, представяте ли си какво правят обикновените хора, те трябва да откачат?!
Такова разклащане на банковата система не бива да става от прокуратурата, видяхме тя как се справи с нещата, нито да става от медиите.Това става като се говори с банков надзор. 
Сега, аз искам да спомена само няколко неща, Мира, които на мен ми направиха впечатление. 
Аз не разбирам нищо от банково дело, аз съм една от тези, които не искат да последват примера на Вежди, да се самоубиват.

Водеща: - Страхувам се, че в случая човек няма нужда да разбира много от банково дело, специално и в този случай...

Михнева: - Гунев подуправителя, който е шеф на Банков надзор, той става шеф на банков надзор миналата година, месец юни 2013 година.
Той е притискан, получи се такава информация, вестник "Банкер" я описа. Той лично е бил притискан да създаде проблеми на КТБ. След като тази работа с притискането не успява, правят предварително производство по чл. 282, прочутия член, подписка.
Той излиза в отпуска, след което се получава това „прочуто” анонимно писмо, което е адресирано до всички медии, първо БНР го огласява, като каза, че в тази банка има някакви проблеми и се базират на едно писмо, което е изпратено от един служител на БНБ, който е анонимен.

Аз получих информация, че тази информация за 2011 година, за свързаните интереси около Цветан Василев, е подадена от банкер, известен банкер, който след това се разделя с поста си, защото само човек на банката може да бръкне в тази информация на БНБ, това журналист не може да го направи.

Водеща: Т.е., банкер, човек който работи в...

Михнева: - Човек, който оглявява банка, е подал тази информация. 
„Протестна мрежа” излизат с тази информация, няма лошо. Въпроса е, верна ли е тази информация?
Тази информация се отнася за 2011 година за Цветан Василев и свързаните около него фирми. Гунев е назначен миналата година месец март. Какво е общото между тази информация изнесена в медиите и Гунев, който една година е шеф на банката?

Водеща: – И какво е общото?

Михнева: - Общото е прокурорът Рангелов, който на мен мои колеги, приятели юристи и прокурори ми казаха, че в прокуратурата прокурорите питали банкерите какво е това „експозиция”.

Това е тънка материя (банковата материя), тя се разбира само от определен кръг хора.
Не може журналисти, не може анонимки и не може както виждате прокурори да се оправят в тая работа. Той прокурора не разбира какво е това „експозиция”, вие искате обикновените хора да разбират....

Водеща: - Добре, да се върнем обаче към Гунев, казваш, че той е бил притискан.

Михнева: - Той е бил протискан да тормози КТБ, притискани са големи вложители да изтеглят парите си от КТБ. Аз получих информация, че един от тези хора е Манджуков, който е изтеглил парите си, това са големи пари. Притискани са големи вложители да изтеглят парите си.

Коя банка няма да фалира...в неликвидност да изпадне, ако в продължение на 6 дни се изтеглят 1 милиард.

Водеща: - Т.е. освен тези информации, че държавата си е изтеглила парите по нареждане последните дни (по нареждане), ти казваш, че има и частни вложители, които са били притискани (съветвани) да си изтеглят парите.

Михнева: – Ама не само това, вие видяхте на опашката кои хора бяха, сега това е моя лична вътрешна информация.

Сега ми е много интересен този прокурор Рангелов. Вижте Мира, трябва цялото задкулисие и аз казвам това, което е довело до тази причина. Този сценарии сме го гледали...97-ма година кой поръча да бъде ликвидирана вашата банка (въпрос към Найденов)?

Найденов: - Иван Костов.

Михнева: - Сега името му пак се споменава тук. Много е интересна цялата история, но това не е работа за разследващи журналисти, нито е за анонимни писма, това е работа на Банков надзор и шефа на БНБ много умерено, но не на време се включи в цялата тази история. 
Сега искам да кажа кой е прокурора Рангелов? Защо той изпълни тази поръчка, защото това си беше поръчка. За тази поръчка ще отговаряме всички ние, аз ти, бай Павел с парите си, защото знаете като ни осъдят в Страсбург не плаща Рангелов прокурорът, а плащаме всички ние.

Рангелов прокурора е избран от ВСС, 3 гласа „за”, 3 „против” и 14 „въздържали се” и е получил оценка „много добра”, това е същия прокурор, който шумно арестува съпругата на Вальо Топлото, след това тя се оказа невинна.

Тези хора прокурорите, аз получавам вътрешна информация, че въобще са били в една каша как да изпълнят тая поръчка на прокуратурата. 
До такава степен се завихря целия този скандал, проверяват банката, едно казват прокурорите, друго казва градския прокурор.
Вие смятате, че Главния прокурор не е знаел за тази операция или градския прокурор, има си хас...? 
Накрая главния прокурор спомняте си, затвори вратата и не пожела да дава повече информация, той разбра в какъв капан е вкаран, след като, нали казват „нека прокурорите да кажат”. 
Какво да кажат прокурорите, те се оплетоха като пате в калчища се оплетоха, те се оплетоха като пате в калчища.

Цялата история започва 93-94-та година, когато в България помните ли, се създадоха 70 и колко банки...след това фалираха 97-ма година, по нареждане...банка "Славяни"...тогава имаше един списък на кредитни милионери...3500 кредитни милионери....шефове на банки...помните...нищо. Да, помните ли някой да беше осъден? Единствения, който беше осъден беше Христо Александров (Ицо Салфетката), след което Иван Миронов беше оправдан... да продължавам ли... всички банкери бяха оправдани, защото прокуратурата ги подведе по такива текстове, по които нямаше начин да ги вкара в затвора.
Тука е Голямата вина на прокуратурата, не разбира тази материя, като със случаят с Рангелов.

Водеща: - Затова питам аз, гледали ли сме го този филм, едни и същи обвинения, едни и същи схеми като че ли се прилагат в различни периоди от време и тук да включим и господин Найденов.

Михнева: - Само едно нещо да кажа, ако оценката за прокурора Рангелов е много добра с 14 въздържали се, вие представяте ли си каква е оценката на Светлозар Костов, който има две дисциплинарки, във ВСС, знаете....шумно беше доведен от Бургас.....делото „Октопод”, какво стана с делото „Октопод”...нищо. Съдийката по делото „Октопод” Ченалова се оказа, че има истории в Македония... защо се слагат такива съдии и такива прокурори, които да оплескат работата. Много е тънка цялата работа, не е моя работа, аз не ги разбирам в детайли тези неща, само съобщавам факти, около които хората си заслужава да се замислят.

Няма да се нагнетява обстановката тука....хората ще се самоубият, хората откачат има смъртни случаи, припаднали...

Водеща: - ......В никакъв случай не трабва да се нагнетява обстановката, но не трабва и да си затваряме очите за въпросите наистина. Няколко пъти питам аз, един и същи филм ли гледаме, едни и същи ли са режисьорите на този филм, защото господин Найденов към Мултигруп например имаше същите обвинения и там генезиса се търсеше в ДПС, както и тук, нали госпожо Михнева.

Михнева: - Става въпрос за "Булгартабак" и за Южен поток, за това става въпрос.
За пари става въпрос и за скарване на двама приятели.

Водеща: - Едни и същи ли са ражисьорите, главните действащи лица, тези които са „зад кадър” особено?

Павел Найденов: - Да ликвидират банка, просто има пръст държавата, защото всички банки съхраняват парите на държавни предприятия и когато държавата се разпореди те да се изтеглят, а това е с цел да ликвидират некоя банка, като се изтеглят хората и държавните вложители парите и като разпоредят на по-крупни вложители с лични средства или фирмени и банката се „обезкървява” и остава без пари.

Михнева: - Кой дава това нареждане, обаче?

Павел Найденов: - Аз мисля, че държавата.

Михнева: - Ама кой, кое физическо лице нареди банката на Илия .

Павел Найденов: Мисля, че министър- председателя има пръст в цялата тази работа

Водеща: - Извинявайте господин Найденов, кой е държавата днес, кой е ако всичко това, което се говори е варно?

Павел Найденов: - Министър-председателя и министъра на финансите и политическите партии.

Михнева:- След това, помните ли историята с ПИБ? По слухове пак, хората отидоха и изтеглиха парите, но тогава Орешарски помните какъв беше...Държавата инвестира вътре 500 милиона...сега по времето, когато излезе този списък на кредитните милионери, аз видях вътре името на Ивайло Мутафчиев, Агробизнес банк заедно с Христо Александров. Христо Александров е в затвора, Ивайло Мутафчиев стана един от съсобствениците на ПИБ. 
Страшна работа, страшна каша е в тия банки. 
Ще се разбере ли кой, кой е, хората не знаят. На хората всяка телевизия, вестник или политическа партия взима това зрънце от политическия пъзел от истината, което й е удобно на нея и хората се ошашавиха сега. Единия говори едни, друг друго и най-честия въпрос, който слушам да ми задават сега е: Изгоряха ли ми парите?
Ми сега със Павел си говорихме, хората имат нужда от операции, от лекарства да си купят, как ще си... три месеца не може да работи тази банка?!

Павел Найденов: - Аз, не от социална гледна точка само, но и от гледна точка на това, че банката е изградена вече, която и да е тя, доказала се е, ако има грешки държавата е длъжна да коригира, чрез банков надзор и по други линии, но не с такова дръзко участие, агресивно участи върху банка, която съхранява парите на хората и ето сега например 3 месеца хората не могат да теглят пари. Това мероприятие мисля, че няма да бъде полезно..

Михнева: Това мероприятие пак е организирано от някой, трябва да се изследва въпросът: Кой поръча на прокуратурата да направи това разследване?

Водеща – Не трябва ли да се тръгне много по от рано? Говорим тук за разсичане на гордия възел, не става с разсичане, става с ние сме в края на историята, да тръгнем от началото........Как така в годините на Прехода не за първи път едни хора създават една империя като в клиняват икономическа финансова и политическа мощ и медийна и може би в правосъдната сфера имат някакво влияние, как става това, ето аз пак повтарям, за Мултигруп години наред се говореше за това, Илия Павлов, близък с Ахмед Доган. Доган, кукловодът на Илия Павлов.
...............

Михнева: - Съжалявам, че го казвам пред баща му, но как завърши Илия Павлов, как завърши Кюлев?

Водеща: - Това доказва ли, че става дума за вплитане на такива икономически и политически интереси?

Михнева: - Естествено, че става въпрос!
......
Водеща: - Господин Найденов, Вие приемате ли го така?

Павел Найденов: - Аз мисля, че една нечиста конкуренция със зла умисъл създава проблеми на проспериращи хора.

Водеща: - Това е Вашата истина за убийството на Илия Павлов, а не истината че империите изяждат, убиват своите деца.

Павел Найденов: - Не, не конкуренцията, фактически хората които искат да преборят, да елиминират някои отзавоювани позиции и състоятелност... 
.......

Михнева: - Кой в случая има интерес да смачка Цветан Василев? По тази логика трябва да стигнем до въпроса, кой в случая има интерес да смачка Цветан Василев, не банката, а Цветан Василев?

Павел Найденов: - Аз не знам дали ние можем да определим или аз да определя, кой го прави това...

Водеща: - Само да прочета едно мнение на Осман Октай, което намерих: Царя казва той вкара в Съвета за икономическо сътрудничество Бизнес клуб Възраждане, в който членуваше едрия частен бизнес. Там водеща роля играеше Илия Павлов. Използвайки политическото влияние на Доган. Тези групировки са инфилтрирани и до днес са във властта и продължават да управляват. Така се е развил и Делян Пеевски. Тези момчета са подставени лица на олигарските, казва Октай. Ето повтарят се хора, повтарят се събития, една верига, която минава през целия преход до ден днешен. Така ли е?

Павел Найденов: - Състоятелността на Мултигруп беше преди да се познава Илия със ДоганЗапознанството на Илия със Доган стана в Дулово имахме завод за сушени плодове и там имахме около 300 работни места за населението и имахме че е похвално това и като създаваш работни места производство, формираха се печалби, както за държавата така и за фирмата и тогава Доган присъстваше на това мероприятие и там стана запознанството. После Доган е интелигентен човек и на по-младите хора можеше да влияе и да ги впечатлява с това че има някаква култура.

Водеща: - Но не и да ги използва за свои си цели

Михнева: - На кой беше първоначалният капитал, с който започна Илия ?

Павел Найденов: - Той беше доволен Догам, че там се създава работа за неговия електорат. Това е врзката, невинна е обаче ползотворна е за населението там. И затова сега капитаните на корпорацията се възпроизведоха, добрия рейтинг който имаше фирмата тогава, имаше доверие в банковото дело, можеше да тегли кредит. Всичко е било със кредити обслужване на кредити, печалба

А не с държавни пари, както се говореше тогава за Мултигруп? Както се говори и сега, че една банка се е разрастнала и е станала огромна и мощна благодарение на държавните пари в нея. Няма такава връзка според Вас, така ли?

Павел Найденов: - 500 милиона е теглен кредит от държавата, отворена е банката, банката е заработила, имахме и други фирми които се бяха вклучили, тъй като бяха акционери в самата банка, кредита се обслужваше и нямахме задължение към никоя банка а са формирани вече печалби които можеше да се пускат в оборот, за да се пускат нови печалби

Водеща: - Разбрах...така... След всичко това път в мъглата някак си можем ли да намерим?

Михнева: - Не, ние не можем да намерим път в тази мъгла, защото нямаме съответната компетентност първо и съотвентите знания. Вие виждате прокурорите се объркват, ти искаш аз да кажа за какво става въпрос. Прокурорите се объркват.
Аз само едно нещо ще кажа, че:
Толкова години, в които ние живеем уж в така наречената демокрация, всичко в България потъва в мъгла, аз страшно много се надявам и Цветан Василев и Делян Пеевски да се разприказват докрай, защото само тогава ще излезе истината.

Едно е сигурно за сега:

Големия скандал между тях настъпи благодарение на Булгартабак, как беше купен Булгартабак трябва да знаем. Вие знаете ли, че например и Манджуков бил един от акционерите в Булгартабак, аз го научих онзи ден и той си изтеглил парите пръв от КТБ, натиснат.
Такива задкулисни неща ще излезнат от там, че просто свят може да ти се завие.

Прокуратурата се изложи безспорно, за което в едни цивилизовани страни се подават оставки, след като си направил такова поръчково разследване, подлуди народа кого ше убиват, ма самия обвинителен акт е написан толкова глупаво, те са били приготвили да го убият, кога беше май, ама защото МВР им попречило - юни. 
Ма, това е смешна работа, това е един човек, който в получил атестация много добър от ВСС. Вие представяте ли си тези прокурори, които получават атестация „добър” , ми това на какво прилича, къде живеем ние?

Водеща: - Въпросите са много това е безспорен факт...финални думи и от господин Найденов, ще се проясни ли картинката според Вас господин Найденов през следващите дни?

Павел Найденов: - За този случай ли?

Водеща: - За случая с КТБ и за тази битка между двама доскорошни приятели Цветан Василев и Делян Пеевски?

Павел Найденов: - Аз мисля, че ще се разплете това и нови хора, които също ще отимат влияние в държавното управление ще разкрият истината за и мисля че не е ползотворно това мероприятие както за държавата така и за обществото, да се притискат банки по този начин, без да се вземат предварителни мерки за да се стигне до там.

Михнева: - Аз си мисля, че сега, в много скоро време тази банка ще има нов собственик, въпроса е сега какво ще стане с банката? Влизат квестори, които да кажат какво е състоянието. Ние все още не знаем какво е състоянието в тази банка и... ами я си представете, че запазят Цветан Василев, тези които... руснаците, ако купят банката, какво става тогава?

Павел Найденов: - Аз мисля, че това е политическо влияние и цялата слабост на Сергей Станишев да упражнява контрол, тъй като той е мандатоносител на правителството неможа да издържи стигнахме до този хаос.

Михнева: - За пари, Става въпрос за пари, интересни събития предстоят...!

 

 

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%