НИНОВА НАСТОЯВА ЗА БЕЗПЛАТНА СМЯНА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗАРАДИ НАПЛИЙКС

Автор: 5 GmediA 11:25, 26 юли 2019

БСП предлага Народното събрание да задължи правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на желаещите българи след атаката срещу НАП. Новината съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.
Тя напомни, че от вчера НАП публикува приложение, от което всеки може да провери дали са му изтеглени данните. 

"От вчера до днес десетки хиляди са проверили и има такива. Правителството действа абсолютно неадекватно в тази ситуация. Ние поемаме следната инициатива. Смятаме, че трябва да се гарантира сигурността на хората, на сигурността им, държавата да си поеме отговорността, защото държава и правителството не можаха да опазят личните данни", обясни лидерът на БСП. 

"Внасяме проект за решение, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните докуметни на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане. Предлагаме това да се свърши в тримесечен срок. От понеделник започваме срещи с Нотариалната камара, висшия адвокатски съвет, търсим тяхното професионално мнение, за да гарантираме да няма злоупотреби на личните данни на хората“, каза още лидерът на социалистите.

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
3 гласували / 60%
Да
2 гласували / 40%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%