БОРИС ДЖОНСЪН НЯМА ДА ДОПУСНЕ ИЗБОРИ ПРЕДИ КРАЯ НА СРОКА ЗА БРЕКЗИТ

Автор: 5 GmediA 13:26, 27 юли 2019

Британският премиер Борис Джонсън изключи възможността да се проведат общи избори, преди Обединеното кралство да напусне Европейския съюз на 31 октомври. Той заяви, че "народът" просто иска да напусне блока, предаде АП. "Британците не искат друго предизборно събитие, те не искат референдум, не искат общи избори. Искат само Брекзит", каза новоизбраният премиер.

Говорителят на Джонсън заяви по-рано днес, че ще се опита да възобнови преговорите по споразумението за оттегляне, въпреки многобройните предупреждения от страна на служители на ЕС, че сделката не може да се предоговаря и че договорката с ЕС за ирландската граница не може да бъде премахната.

В отговор правителството на Франция предупреди Джонсън да не си играе игрички с въпроса за ирландската граница, след като новият премиер на Великобритания поиска да се премахне предпазният механизъм, пише "Гардиън". Амели дьо Моншален, министърът по европейските въпроси на Франция, заяви, че двете страни трябва да избегнат "игрички, жестове и провокации" само три месеца преди Брекзит.

В началото на управлението си Джонсън обяви още създаването на Национален полицейски борд, който ще бъде председателстван от вътрешния министър Прити Пател, и обеща назначаване на допълнителни 20 000 полицаи в рамките на следващите няколко седмици. Те трябва да подсилят борбата срещу престъпността директно на улицата. „Искам не само да видя полицията да спира, претърсва и иззема ножове от улиците, да се бори срещу бандите, но и да видя как политиците подкрепят полицаите по всеки възможен начин. Затова днес обявяваме набирането на допълнителни 20 000 полицейски служители, които ще бъдат изпратени на улицата в помощ на обществото.“

Последни новини

Общо гласували: 40

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
20 гласували / 50%
Не
20 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%