РУСКИ МЕДИИ: 5G ТЕХНОЛОГИИТЕ НА КИТАЙ ПЛАШАТ САЩ ПОВЕЧЕ ОТ РУСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ

Автор: 5Gmedia , 15:19, 26 февруари 2019

Докато Министерството на промишлеността и търговията на Русия се занимава със сергиите и уличната търговия, в надеждата да изсмуче от пръстите си нови работни места, законодателите в САЩ определиха като най-важен проблем китайската „5G радио връзка“.

В конгреса на САЩ се проведе дебат по темата, който предхождаше указа на Тръмп "за пълна забрана за използване на китайско телекомуникационно оборудване в безжичните мрежи на САЩ".

Както се очакваше, ръководителят на Белия дом ще подпише протекционистки документ в навечерието на ежегодната индустриална изложба Mobile World Congress, която ще се проведе в края на февруари в Барселона. Очевидно този форум ще покаже новия флагман P30 Pro от Huawei, който предизвиква тих ужас сред американците, пишат руските медии.

Според публична информация, чипсетът Kirin 985 ще бъде инсталиран в P30 Pro, който ще осигури необходимите ресурси за 5G стандартни комуникации. Напомняме, че наскоро китайците представиха смартфон с чипсет Kirin 980, който поддържа междинния 4.5G стандарт с скорост на предаване на информация до 1.4 Gbit / s.

Масло в огъня наля новината, че в навечерието на представянето на Huawei P30 Pro в пекинския Център за изследвания и развитие бе анонсиран модем Balong 5000 за 5G мрежи, който е конкурент на Qualcomm Snapdragon X50 експериментално състояние 5G модем. Разликата между тях е, че китайците говорят за готовия търговски продукт, докато американците са по-сдържани в своите оценки.

Имайки предвид безпрецедентните скорости на зареждане и прехвърляне на данни от търговския модем Balong 5000, човечеството има уникални възможности за практическото прилагане на стандарта 5G, предимно в областта на безпилотни превозни средства, както и в въпросите за пълна автоматизация на материалното производство.

5G връзката ще даде възможност за разработване на такива технологии като увеличена и виртуална реалност, както и тактилен интернет, който не може да се реализира с помощта на 4G. В медицината, например, това ще означава, че хирургът може да извърши трудна операция някъде, без да напуска московската болница.

Тагнато в: 5G

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%