СКАНДАЛНО: КАМЕНАРОВ ХЕМ В КОМАНДИРОВКА, ХЕМ В БОЛНИЧНИ

Автор: 5Gmedia , 16:37, 26 февруари 2019

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров е бил в болничен в периода от 14 до 20 февруари, но е имал и планирана командировка в Брюксел за конференция по покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Каменаров е пътувал до Брюксел, но само за един ден - на 19 февруари. Тази информация изпрати БНТ до Софийския градски съд.

Припомняме, че след публикации на сайта 5GMedia и други сайтове, Софийски градски съд взе решение да провери болничния лист на Константин Каменаров.  На 20 февруари магистратите поискаха информация от телевизията заради това, че на 18 февруари генералният директор на БНТ не се яви за пореден път в съда и делото срещу него беше отложено именно заради влошеното му здраве - остра дихателна инфекция.

Напълно изненадващо обаче, Каменаров се появи в репортаж на подопечната му телевизия на следващия ден, на форум в Брюксел, посветен на предизвикателствата на новите технологии пред медиите.

Въпросът е дали освен моралния парадокс, видим за обществото  – болен за съда, но здрав за Брюксел - Каменаров не се гаври и с данъкоплатците. Три пъти. Веднъж с парите от НОИ, които плащат болничните, втори път с командировъчните от издържаната от нашия джоб обществена БНТ.

В писмото на БНТ до съда се казва:

"Ha 14 февруари в ĸpaя нa зaceдaниe нa Упpaвитeлния cъвeт нa тeлeвизиятa Kaмeнapoв ce e пoчyвcтвaл злe и e нaпycнaл cгpaдaтa. Ha 18 февруари e yвeдoмил пo тeлeфoнa, чe e бoлeн и мy e издaдeн бoлничeн лиcт. Toгaвa e пoдгoтвeнa и зaпoвeд зa зaмecтвaнe, ĸaтo e oпpeдeлeн Baлepи Зaпpянoв зa зaмecтниĸ. Koмaндиpoвĸaтa нa Kaмeнapoв в Бpюĸceл e плaниpaнa мнoгo пo-paнo и e билa пo личнa пoĸaнa нa пpeдceдaтeля нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт Aнтoниo Taяни. Πopaди нeвъзмoжнocт дa бъдe oтлoжeнo пътyвaнeтo, Kaмeнapoв e зaминaл, нo caмo зa 19 февруари. Зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e издaдeнa нa 12 февруари и e зa двa дни. Ha 20.02 зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e видoизмeнeнa и e caмo зa 1 дeн – 19 февруари."

Каменаров е подсъдим на втора инстанция в Градския съд за шофиране в нетрезво състояния. Делото се отлага за четвърти път - неявяването си в зала той извинява ту с прекалена заетост, ту с влизане в болница или болест на адвоката му.  Съдебният състав дори му наложи глоба от 1000 лв. в края на 2018 г. и веднъж заплаши, че ще се произнесе по делото в отсъствие на обвиняемия Каменаров.

 

 

 

Общо гласували: 18

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
11 гласували / 61.11%
Не
7 гласували / 38.89%