КАК УСЛУГИ КЪМ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ИЗСТРЕЛЯХА ИВАН ГЕШЕВ ДО ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 16:46, 29 юли 2019

Николай Стайков от Антикорупционния фонд показа днес във Фейсбук документи, уличаващи Иван Гешев, единственият номиниран за главен прокурор, в абсурдно мълчание за връзките на Делян Пеевски с Цветан Василев и КТБ.

Иван Гешев беше водещ прокурор по мега-делото КТБ, което изстреля кариерата му от заточение в Перник във висините на българската прокуратура.

В първата част на публикациите Николай Стайков показа защо Недялко Недялков, издател на жълтия сайт ПИК, организира контрапротест ( макар и съвсем малоброен ) в защита на Иван Гешев - заради прикриване на трансфери на милиони от КТБ.

Николай Стайков: След неочаквано високия интерес към материала от миналата седмица - втора серия забавно-документално четиво:

Как кандидатът за главен прокурор Иван Гешев и наблюдаващ прокурор по делото КТБ “пропусна” да разпита и депутатът Делян Пеевски и майка му, въпреки десетките документи с техните имена, инициали и директно свързани фирми. Тези документи заедно с изказването на Гешев “в делото няма Пеевски, няма Путин, няма и Обама” ще се постарая да бъдат получени във ВСС при изслушването на кандидата, за да отговорят те това представлява ли професионално свършена прокурорска работа, и дали подкрепата на техните медии в резултат на това “недоглеждане” на наблюдаващия прокурор Гешев е нормално, законно и етично.

Част от документите се публикуват за пръв път, друга част публикувахме миналата година в поредицата за делото КТБ заедно със Zornitsa Markova, като част от цяла поредица след няколко месеца проучване на цялото дело. Ще добавя линк в коментар.

Особено пропоръчвам таблицата-справка на Цветан Василев (последната снимка) и внимателно гледане какво стои срещу инициалите ДП1 - над половин милиард лева. Е, не е цял милиард, не си е заслужавало дори един формален разпит.

Важно уточнение - повечето документи са от приложените в първите 100 тома по делото електронни кореспонденции на директорите на КТБ и приложенията към тях. Тъй като копираните получатели обикновено са повече от един, всички тези документи са в десетки еднообразни копия в много томове. Много трудно е да не бъдат забелязани, много.

В справката от ДАНС съм заличил личните данни на Делян Славчев Пеевски, но се сетих, че имаше рожден ден онзи ден, да е жив и здрав и да ни удостои с коментар по темата някой ден.

Под всяка снимка ще добавя кратък текст за яснота, ще отнеме малко време. Приятно четене!

Собственоръчна бележка на Цветан Василев, приложена към делото

 

Справка от ДАНС за пътувалите с частния самолет на (фирма на) Цветан Василев. Подчертаното име няма как да бъде изпуснато.

 

Ръчнонаписана схема прикрито тоест опосредставно кредитиране на Балканска медийна компания с дата от 2014г, три месеца преди затварянето на банката

 

ДП1 - същите инициали присъстват и в последния фотос в справката активи/пасиви на КТБ и срещу тях има записана сума от 575 млн лева.

 

Много внимателен мейл от адв. Александър Ангелов по темата Булгартабак. Сериозни пари, но нулево внимание в делото КТБ. Ну-ле-во.

 

50 млн лева за БТ, но отново недостатъчни за да се разследва Булгартабак по делото КТБ.

 

Това ми е любимата снимка - при започването на конфликта ЦВ-ДП юристите на КТБ правят справка за “местната подсъдност”. Тоест - къде и коя институция ще гледа съдебните искове и другите действия по събиране на вземанията. Какви лобирания, връзки и обаждания са последвали след това по съдилищата, не искам да си представям.

 

“ДП защо не го търсиш”, пита ЦВ. И аз питам наблюдаващия прокурор, но няма отговор.

 

 Редовната неофициална справка в екселски вариант за преглед от Цветан Василев. Срещу ДП1 има записани 575 милиона лева. Това е положението.

 

По темата вижте и този линк: https://5gmedia.bg/1444/na-vnimanieto-na-prokuror-geshev-milionite-leva-krediti-i-reklami-davani-ot-ktb-na-irena-krsteva-maykata-na-delyan-peevski?fbclid=IwAR0M1g64sC9_UPU8blFFANtdECXoMDuO8Qf3F3iLz-EsSJu2LDj8aT3lLSg

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 66.67%
Не
1 гласували / 33.33%
Да
0 гласували / 0%