ЗАПОЧНА СЕ: КОШЛУКОВ ПРАВИ ЧИСТКА В БНТ

Автор: 5 GmediA 10:18, 31 юли 2019
Източник: Колаж 5GMedia

„Емил Кошлуков е уволнил Геновева Момчева, директор на БНТ2. Това е безобразие! Познавам Геви от 20 години; била е в моя екип в Канал 1, когато бях водеща на предаването “Партньорство за бизнес”. Тя е изключителен професионалист и почтен човек... 
Ето, започна се. Кошлуков разчиства свестните хОра в БНТ”, това написа във Фейсбук журналистката Соня Колтуклиева.

Първите кадрови промени в мандата на Емил Кошлуков, като генерален директор на БНТ вече са в сила. Той е сменил шефа на Дирекция "Информация" - дългогодишният кадър на медията - Уляна Пръмова. Тя е получила заповедта в деня, в който се е върнала от отпуск. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което до скоро новият генерален директор Кошлуков беше ководещ. 

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят). Като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ неотдавна Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо".

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%