АСЕН ЙОРДАНОВ: ПРОКУРАТУРАТА СЕ ОПИТВА ДА НИ ИЗДАДЕ СМЪРТНА ПРИСЪДА, АКО ТОВА СТАНЕ, ЩЕ ИМА ЯДРЕН ВЗРИВ

Автор: 5 GmediA 09:53, 5 август 2019
Източник: Снимка Дневник

Спецпрокуратата се опитва да ни издаде смъртна присъда. Иска директно да ни екзекутира. Няма да стане това. Ако стане, ще бъде с ефекта на ядрен взрив. Това каза пред Фрог нюз собственикът на сайта ”Биволъ” Асен Йорданов, когото спецпрокуратурата обвини, че е чатил със собственика на ”Тад груп” Иван Тодоров.

"Казаното от спецпрокурор Евгения Станкова е абсолютна лъжа и тотална клевета. Казвам го най-отговорно като собственик на сайта „Биволъ“, който пряко е въвлечен и измислен сценарий за атака от страна на специализираната прокуратура", категоричен бе Йорданов.
Той заяви, че не познава никой от тази фирма - нито Кристиян Бойков, нито неговия пряк началник, нито Иван Тодоров. "Освен това не ползвам програмата „Телегам“ за чатове и или за други неща. Такава програма аз не ползвам. Държа ясно да кажа - не сме получавали никакви данни две седмици предварително, както твърди спецпрокурорката. Получихме писмото за изтеклата от НАП информация по едно и също време с останалите медии-на 15 юли в 10 часа, 3 минути и 22 секунди. Точно в този час писмото за теча на данни дойде на редакционната поща. Ние само получихме анонимния имейл", каза собственикът на "Биволъ".

Той подчерта, че не „Биволъ“ е дал достъп до изтеклите данни, а две телевизии - "НТВ и „Европа“, близки до властта. Точно те публикуваха паролите. Те дадоха неограничен достъп до личните данни на хората", обясни Йорданов.

"В момента, обаче никой не търси сметка на телевизиите. Спецпрокуратурата да е споменала нещо за тях?" , каза още той.
"Прокуратурата е извън всякакъв контрол. Никой не й търси сметка, ако клевети, лъжe, повдига фалшиви обвинения. Това е прокуратурата на Вишински – тя упражнява диктаторски режим. И ние сме първите, които попадаме под тези удари", категоричен е още Асен Йорданов.

Запитан какво ще предприеме срещу тази кампания, той каза, че ще алармират за случващото се цялата европейска и световна общност. "Ще известим, че в България се смазва всеки свободен глас. Отделно от това ще дам под съд прокурор Евгения Станкова, защото тя лично ме клевети", заяви собственикът на "Биволъ".

"В медиите на Пеевски има целенасочена клеветническа кампания с призив към НАП и прокуратурата да влязат в офисите, да ни обискират и ревизират. Във вестник „Труд“ има нова клеветническа статия срещу мен, с призиви отново към прокуратурата и НАП за тежки действия срещу нас. Тази атака отново е анонимна. Спецпрокуратурата се опитва да ни издаде смъртна присъда. Иска директно да ни екзекутира. Няма да стане това. Ако стане, ще бъде с ефекта на ядрен взрив. Случващото се у нас е като по времето на фашизма. В момента сме свидетели на пълзящ репресивен режим", каза още Йорданов и допълни: "На прокуратурата не й пука, нямат скрупули кой в какво и дали основателно ще обвини. Лъжат и хвърлят безпочвени обвинения и си правят каквото си искат".

Той дори подхвърли и хипотезата, че от прокуратурата са пуснали теча.
"Първо-вижте кои телевизии пуснаха паролите за достъп до цялата изтекла информация от НАП. Какво прави „Тад гуп“ в комплекса, в който живее Владислав Горанов? Какво да си мислим? Иван Тодоров е лице на списание „Мениджър“, собственост на бизнес-ортака на Иван Съриев -кръстникът на финансовия министър Владислав Горанов, който му даде да живее в неговия апартамент безплатно. За да излезеш в сп. „Мениджър“ трябва да си в кръга. Нито мен, нито теб са снимали там. Тази фирма се е хранила от властта. Тя работи с властовите институции. Защо ще пускат теч? Какъв е интересът им?", обясни Йорданов.

Според него течът е целенасочено пуснат, "за да се саморазправят с нас". Той е категоричен, че течът е изтекъл по вина на НАП. "Има небрежност и не добър контрол. Това го твърдя категорично. Вината си е тяхна. Ако някой нещо е теглил, той е използвал техните пробойни и слабости. НАП не е опазила данните на хората. Това е истината. Но сега се използва случая за саморазправа с независимите медии", заключи собственикът на "Биволъ".

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%