СЪПРУГАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЛВИС: ПАТАГОНИЯ ОСТАВА В СЪРЦЕТО МИ!

Автор: 5Gmedia , 12:13, 27 февруари 2019

Мариела Нейкова: Патагония е абсолютно достъпна и безопасна дестинация за туристи, включително и за соло травелърс. Територията й е огромна. Делят я Аржентина и Чили, като до ден-днешен имат взаимни териториални претенции.

Патагония идва от думата "пата",което значи крак и стъпка - Голямата стъпка. Навремето местните са носели огромни кожени ботуши от кожата на животно, подобно на ламата.Затова са ги нарекли “Голямата стъпка”,оттам и името Патагония.

В момента Националните паркове тук са защитена територия на ЮНЕСКО.

Изключително добре устроени и достъпни са.

В сезона,който е около януари-март, е задължително да имаш резервации, особено за шалтерите, където туристи от цял свят буквално са хукнали с раниците. Планините са като булевард “Витоша”,трябва да се изчаквате ,за да преминете по пътеките.

В Националните паркове рейнджърите имат пълната власт да се разпореждат и да контролират туристите. На един от трекингите ни ,човек от групата се изгуби и ходихме да докладваме на рейнджърите в парка, които да уведомят постовете си по маршрута. Слава богу, появи се човекът по-късно. Но има и смъртни случаи.С планините шега не бива. Глетчерите са другата атракция, която обезателно трябва да се види тук.

В Националния глетчер парк на Аржентина сякаш си на друга планета. Само на 2000 км.от Антрактида, тук се усеща арктическата магия. Диви животни около нас, изгреви, залези, водопади и глетчери, фантастични гледки, планини и лагуни, нереални цветове. Усещане,че си специален за Господ,който е сътворил всичко това, за да му се насладиш с очи и душа.
Патагония остава в сърцето ми!

* Мариела Нейкова е съпруга на Цветелин Атанасов, българския Елвис

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%