ДИВИЯТ ЗАПАД: БАБАИТИ ИЗПОТРОШИХА ПОПУЛЯРНО СОФИЙСКО ЗАВЕДЕНИЕ (ВИДЕО)

Автор: 5 GmediA 11:00, 13 август 2019

Полицията е задържала четирима души във връзка с атаката на столично заведение вчера. Акцията е в ход и в момента, така че е възможно в съвсем кратък срок всички участници във вандалската проява да са в ареста.
Това каза на брифинг в Министерския съвет главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Трима от задържаните са преките извършители на нападението, а четвъртият е партньорът на собственика на обекта, предаде бТВ.

Поръчител на нападението е съдружник на собственика на Бесо, съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев. Според него двамата са съдружници в строителна фирма и са имали неуредени отношения.

Припомняме, че вчера, около 18 часа, група мъже нахълтала в популярното заведение Бесо на бул. Тодор Каблешков и започнала да блъска и чупи маси. Пред очите на посетителите те са забили нож в една от масите, разпорвали са столове и са отправяли заплахи към собственика на заведението.

Собственикът на заведението така и не подал сигнал на телефон 112, уточни Ивайло Иванов – полицията се самосезирала, след като в мрежата се появил записа от разправата.

„Факт е, че те не са подали сигнал, това значи, че не е искал да се намеси МВР и държавата, но така или иначе ние се намесихме и те вече го разбират много добре това нещо (…) Недопустимо е през 2019 г. да се случват такива неща в заведения, които се посещават от много хора в столицата. Тези времена отдавна са отминали (…) Ако имат някакви неуредени бизнес отношения, има законов ред и съд, с които да си разрешат проблемите. Но по този начин няма да стане”, каза Иванов.

Видео вижте ТУК

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МАСКИ НА ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ?
Да
28 гласували / 73.68%
Не
10 гласували / 26.32%