В САН ФРАНЦИСКО И ФИЛАДЕЛФИЯ ОТМЕНЯТ УЧАСТИЯ НА ПЛАСИДО ДОМИНГО ЗАРАДИ СЕКС-СКАНДАЛА

Автор: 5 GmediA 18:27, 14 август 2019
Източник: БГНЕС

В светлината на твърденията за сексуален тормоз, отправени срещу Пласидо Доминго, големите класически концертни зали отмениха предстоящите ангажименти със 78-годишния испански тенор, считан за легенда в оперното изкуство.

Пласидо Доминго беше обвинен в сексуален тормоз от девет жени за три десетилетия, в публикация на Associated Press (AP).

Осем певици и една танцьорка са заявили, че легендарният Маестро е извършвал нежелани сексуални действия през 80-те и 90-те години на миналия век и началото на 2000-та година. Според публикацията на AP, обвинителките твърдят, че когато са отказали да приемат поведението на Доминго, са спрели да ги наемат за продукции, в които е участвал той.

Операта в Лос Анджелис, на която Пласидо Доминго е генерален директор, обяви, че започва свое разследване на обвиненията за сексуален тормоз, направени срещу испанския певец, режисьор и продуцент.

Операта ще наеме външни консултанти, за да разследват обвиненията. “Ние вярваме, че всички служители и артисти трябва да бъдат третирани почтително и да се чувстват сигурни в своята работна среда”, се казва в изявление на оперната компания.

Вчера Оркестърът на Филаделфия и Операта в Сан Франциско обявиха, че ще прекратят предстоящите представления с участието на Пласидо Доминго.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%