КАРМЕЛИТА ТОНЕВА: ВИЕЩИТЕ ОТ НЕДОВОЛСТВО, ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ КАКВИ СТЕ ПРЕД ОТКРОВЕНИТЕ ИЗНУДВАЧИ И ПЕРАЧИ НА ПАРИ!

Автор: 5 GmediA 11:58, 22 август 2019

Известната журналистка и телевизионен продуцент Кармелита Тонева коментира във Фейсбук реакцията на снимката с носилката на болния Стефан Данаилов:

Леле, "остро гражданско" недоволство към журналистите и журналистиката покрай инцидента със Стефан Данаилов и снимката му в носилката...за пореден път, и за удобство - по лековат повод...някакви съвести ги засърбяло, някакви етични висоти се разлюляли...ах, недей!

Айде стига с тоя лицемерен вой за етика и стандарти в професията - и журналистиката е като всичко останало в държавата: като НАП, като МВР, като туризма, като здравеопазването, БАБХ, енергетиката, прокуратурата и т.н.
- да не би журналистите да са добре заплатени или добре осигурени - системата ги приучи да се гънат и метаморфоризират само и само да имат работа, заплатите мизерни в огромния процент, е, тук-таме и някоя пачка за набедените за лица на медията - жест, който не е оценка за качествата, а верига за задълженията, а и повод за конфронтация в гилдията...
- властта масово ги ошашави, а "избраните" поквари...
- невписалите се в "новите стандарти" на професията са или зад борда и оцеляващи в странни поприща, или работещи "самиздат"...
-за малкото останали смелчаци в гилдията (ефвемизъм за луди), дето сами, самоубийствено носят факела и сами лекуват изгореното, и щети всякакви и натиск всякакъв понасят само и единствено за тяхна сметката, за тях се полагат всякакви усилия да бъдат омаскарени, блокирани, притеснявани, съдени, проверявани, бити и предупреждавани в най-здравия смисъл на болката!!!

...Така че, виещите от недоволство - погледнете се какво е вашето КПД на работното ви място, какъв е приносът ви, извън този за личния хладилник и портмонето, вижте колко % от комфортчето си бихте рискували ей така, за да оставите една малка чертичка добро в общественото съзнание и тогава лющете семки и цъкайте по адрес на журналистите...

Странно, във воя се включват и много журналисти, някак си от висотата на Кристиан Аманпур поне...защо? Щото безрисковият хейт придава класа? Или място във ФБ-алеята на славата?
- и защо това "остро гражданско" недоволство не се прояви там, където му е мястото - на улицата под прозорците на авторите и крепителите на безобразията и чалга-морала?
Що не сте така остри към собствената си прикритост и непрофесионализъм, към смешни бизнесмени, дето хабер си нямат от корпоративен мениджмънт, към бюрократи от всякакъв калибър, пред подкупници от всякакви професии и постове, пред откровени изнудвачи и перачи на пари, пред очевадни фалшификатори на настояще и минало, пред главните главатари на всепоглъщащата ни отврат?

- Не, че журналистите са лебеди бели и докторанти на ВВС, но пък са идеална част от пъзела
....така или иначе, невинни няма и подобни надменни критикарщини са просто преливане от пусто в празно - като цялата ни работа, впрочем.

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
4 гласували / 50%
Не
4 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%