РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НАРЕДИЛ „СИМЕТРИЧЕН ОТГОВОР“ НА РАКЕТНИЯ ТЕСТ НА ВАШИНГТОН

Автор: 5 GmediA 16:04, 23 август 2019

Руският президент Владимир Путин заяви, че е наредил на военните да подготвят „симетричен отговор“, след като Вашингтон миналата седмица извърши тест със забранена досега ракета.

Путин каза, че е наредил на анализатори „да оценят нивото на заплахата за нашата страна, която беше създадена от действията на съединените щати и да предприемат всеобхватни мерки за подготовка на симетричен отговор.“

На правителствено заседание Путин заяви, че изстрелването в неделя на способната да носи ядрена бойна глава ракета “Томахоук” от пускова установка МК-41 е потвърдило предходните подозрения, че САЩ са планирали да поставят забранено оръжие в Европа.

Той каза, че Москва е против поставянето на пусковите установки в Полша в Румъния, но САЩ отрекоха те да могат да бъдат използвани за изстрелване на ракети „Томахоук“.

“Сега фактът на нарушението е ясен и е безполезно да бъде отричан”, каза Путин. „Въпросът е как да разберем какво ще бъде поставено в Румъния и Полша?“

Русия „няма да бъде въвлечена в скъпа надпревара във въоръжаването, която е разрушителна за нашата икономика“, но ще трябва да „гарантира безопасността на нашия народ и нашата страна“, подчерта Путин.

Вашингтон отрече, че с теста се стартира оръжейна надпревара, тъй като отрече да има планове за разработване на оръжия, способни да носят ядрени заряди.

БГНЕС и РИА „Новости“

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%