АЛГАРВЕ ПРЕЗ АВГУСТ: ВЕЛИКОЛЕПНИ ПЛАЖОВЕ, ПРЕТЪПКАНИ С ТУРИСТИ

Автор: 5 GmediA 08:08, 28 август 2019
Източник: 5GMedia

Виждала съм пълни плажове, виждала съм претъпкани плажове, била съм даже на прочутите с навалицата си Копа-кабана в Рио де Жанейро, на Жълто море край Хонг Конг и в Сен Тропе на френската Ривиера, но такова чудо не бях виждала: хавлия до хавлия, чадър до чадър...покрай забележителните жълти скали е движение като по Oxford street в Лондон.

Ние сме в хотел Pestana в Алвор - тази хотелска верига е най-голямата с португалски корен.

Най-приятното за нас със съпруга ми Стефан е една дълга дървена еко-пътека с дюни от двете страни. Дето вика той - ако беше по нашето Черноморие, отдавна да са я надраскали или окрали.

Много малки участъци са концесионирани, широката плажна ивица е за свободно плажуващи. На брега няма заведения, те са по-назад и от тях не гърми музика. Туристите също не са шумни, не се носят крясъци на изнервени майки по децата...По плажа и в заведенията се говори предимно на португалски, испански и английски; в нашия хотел има само британци - ще ги питам догодина, ако са излезли от ЕС без сделка, как ще си позволяват ваканции в Португалия и другаде в Европа, ако трябва да плащат за визи и здравни осигуровки.

Една чудесна подробност в Алвор - няма комари! И ситни камъчета няма. Вървиш по златист пясък, във водата е същото. Ние успяхме да си намерим и празен плаж, по-далеч от хотелите и общинския паркинг, от който се измъкват на талази семейства с такъми за брега, сякаш ще векуват на него.

Алгарве е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Намира се в южната част на Португалия, на брега на Атлантическия океан.

Най-известните градове са Faro и Albufeira, за най-красиви са смятани Sagres и Lagos.

В Португалия вече не е евтино. Стана много модерна дестинация. Да не говорим за Лисабон, цените на имотите са вече като в Париж и Лондон. Откакто преди 2 години Мадона обяви, че ще живее в Лисабон, защото записала най-големия си син във футболна школа, а други знаменитости я последваха, цените на имотите полудяха, вдигна се и всичко останало.

 

Последни новини

Общо гласували: 335

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.42%
Не
12 гласували / 3.58%
Нямам отношение
0 гласували / 0%