“ВСИЧКИ СА ТЪПИ И НЕГРАМОТНИ, САЛ БЪЛГАРСКИЯТ КОНСЕРВАТОР Е КОМПЕТЕНТЕН?!”

Автор: 5 GmediA 13:52, 31 август 2019
Източник: Личен архив

Юлия Семир ел-Хаким, която е магистър по славянска филология и е завършила западна литература в СУ “Св.Климент Охридски” написа във Фейсбук следния коментар:
Много се забавлявам на домораслите консерваторчета, които обиждат всички, нехаресващи Борис Джонсън.
Какво разбирали българските простаци и селяндури, завършили някакви посредствени университети като СУ.
Ами кажете го на хилядите великобританци, които масово протестират срещу политиката на Джонсън тези дни, сигурно и те са тъпи и неграмотни, сал българският консерватор е компетентен да се изказва по темата
Ако трябва да съм сериозна, не виждам защо трябва да харесвам политиката на Джонсън. Защото либералите го ненавиждали, а ние мразим либералите. Ами не, това не е сериозно.
Защото завършил Оксфорд и знаел чужди езици. Много хубаво, но не по-малко важно е как използва знанията си, не само къде ги е придобил.
Джонсън е уволнен от Times за създаване на фалшиви новини. За подобна мошенгия не е нужно образование в Оксфорд, прогимназия в Кочериново е достатъчна
Не съм експерт, но съм политически грамотна и не виждам каква е ползата на Великобритания от излизане от ЕС без сделка.
Обещанията на Тръмп за споразумение със САЩ по никакъв начин няма да компенсират икономическите загуби на страната. Тръмп ще им хвърли някакво захарче, но това ще е споразумение от гледна точка интересите на САЩ. Европейският съюз е основният търговски партньор на Великобритания и сделката е наложителна, за да се избегне икономическата криза. Това са огромни пазари, които ще бъдат загубени.
Великобритания беше глезеното дете на Европа, позволиха им да си запазят собствената парична единица, имаха преференциални условия, всякакви отстъпки, възможност хем да бъдат част от ЕС, хем да водят собствена политика.
Помните ли арт инсталацията Ентропа на Давид Черни, на която България беше изобразена като външен клозет, а Великобритания изобщо я нямаше на картата на Европа?
Сега тези привилегии са загубени. В момента на излизането на Великобритания от ЕС финансовите мастодонти от Ситито ще се видят принудени да преместят централите си на територията на ЕС, защото основните финансови потоци минават оттам. Това е допълнителен удар за Великобритания. Какво прави Борис Джонсън, за да предотврати всичко това?

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%