МАЯ МАНОЛОВА: БИТКАТА ЗА СОФИЯ ЗАПОЧНА С ЧЕРНА И МРЪСНА КАМПАНИЯ

Автор: 5 GmediA 09:52, 5 септември 2019
Източник: Снимка: Дневник

ГЕРБ започна с черна и мръсна кампания. Фабриката за манипулации показва паника в опонента и няма да ме уплаши. Това заяви пред бТВ кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Надявам се цялата кампания да се проведе по смислен и достоен начин. Другото е обидно за хората. Не прическите са центърът и смисълът на кампаниите, заяви кандидат-кметът.

"Битката за София започна, тя вече е агресивна и с компромати. От страна на опонента не се очаква позитивна кампания. Бяхме свикнали да чуваме преди всяка кампания Цветанов да казва, че тя ще бъде позитивна, но сега явно ГЕРБ са решили тя да не е такава. Пренебрежението, с което се опитват да се отнесат към хората, които са в инициативния ми комитет, следенето и манипулациите няма да ме спрат", каза още тя. 

Тя заяви, че властта е блокирала нейните опити да помага на хората в качеството си на национален омбудсман. „Оставането ми на позицията омбудсман щеше да се превърне в агония“, добави Манолова и се зарече: „Щом като медиатор не ми се получи, ще го направя за хората като граждански кандидат за кмет“."Неразбирането на политиката от страна на министър-председателя е плашеща. Никога не съм искала от премиера или от друга институция помощ за себе си. Настоявала съм и съм искала помощ за българските гражданите. Не съм търсила услуга за мен, нямам нужда", разкри Манолова в коментар на думите на председателя на парламента Цвета Караянчева. 

Мая Манолова коментира и аферата "Костинброд": 

"Моят сигнал се потвърди, исках да спра манипулирането на изборите тогава", каза тя. 

"Правила съм много грешки, стояла съм искрено зад каузи, които след това са се оказали нечисти", коментира кандидатът за кмет на София. 

Манолова съобщи, че кампанията ѝ ще се финансира абсолютно публично и прозрачно, с малки дарения от граждани. Ще се откажа от възможността кандидати да бъдат подкрепяни от юридически лица и корпорации. Няма да взема и да приема нито един лев от фирма, от корпорация и от политическа централа. Ще финансирам и със свои лични пари. Зад мен не седят олигарси, аз нямам партиен кръг, аз нямам бизнес кръг, заяви тя и обеща: „В първия ми работен ден, ако стана кмет на София, ще отворя Столична община за гражданите. Ще завърша по най-бързия начин детската площадка пред 13-и блок в „Овча купел”. Ще отида лично да отключа спортното игрище в село Кривина“.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%