МВР ПРОВЕРЯВА СИГНАЛИ ЗА ПОДГОТВЯН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ НА 12 СЕПТЕМВРИ

Автор: 5 GmediA 12:33, 11 септември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истиност. Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод внесения тази сутрин сигнал от граждани за подготвян държавен преврат, предаде БГНЕС.

Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната.

Вътрешният министър допълни, че протестите срещу и в подкрепа на кандидатуата на Иван Гешев за главен прокурор са били заявени, както е по закон в столична община. „От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и да прилагаме нашите правомощия там където има нужда”, каза Маринов.

За това доколко е сериозен сигналът, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор е трябвало да прераснат в държавен преврат, Маринов каза, че в МВР няма още нищо внесено. „Така че ако сигналът е внесен в прокуратурата и получим разпореждане от нея, ще направим съответните действия, но всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истиност”, каза отново министърът.

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще бъде ескалацията в протестите и опитите за преврат с думите, че „има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”.

Последни новини

Общо гласували: 40

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
20 гласували / 50%
Не
20 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%