ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: СЛУЧИЛОТО СЕ В БНР Е ЧИСТ САБОТАЖ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Автор: 5 GmediA 15:50, 16 септември 2019

Случилото се в БНР беше саботаж срещу правителството, коментира в Пещера премиерът Бойко Борисов, цитиран от Националното радио.

Борисов отговори и на президента Румен Радев, който във връзка с казуса каза, че „държавата се управлява от нечий телефон, а не през институциите“.

„Ако е неговият телефон, разбирам, може би знае, защото това бе саботаж… срещу правителството, срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих. И съм сигурен, че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме участие. Чист саботаж. Затова се надявам прокурорите в рамките на днешния, утрешния ден да приключат цялата тази работа“, каза премиерът.

Според Борисов няма как политиците да говорят непрекъснато по медиите и в същото време да се твърди, че у нас няма свобода на словото.

„Това ми е смешно и забавно как от всеки телевизор, който пусна или радио, се сипят – даже и обиди към правителството, и в същото време всеки, започващ да говори, казва: „Няма свобода на словото“. Как говориш по Би Ти Ви, или по „Нова телевизия“, или по „Канал 1“, а няма свобода. И то говориш през ден. Аз не съм стъпвал в БНР, може би като главен секретар (на МВР) да съм бил. Но дума не съм казал. Каквото искат това да правят. Свобода“, каза Бойко Борисов.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%