КОМИСИЯТА ПО АТЕСТИРАНЕ ОДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КАЧЕСТВА НА ГЕШЕВ - БЕЗ ВЪПРОСИ И ДИСКУСИИ

Автор: 5 GmediA 17:44, 16 септември 2019

Единодушно и с 10 гласа "за", без въпроси, коментари и обсъждане членовете на Комисията за атестиране и конкурси към Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува доклад, с който се приема, че единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев има достатъчно професионален опит и квалификация, за да заеме поста, съобщи "Дневник".

12-членната комисия заседава един час, в който изслуша доклада за професионалните и административни качества на Иван Гешев. Той дойде на заседанието и заяви: "Благодаря ви за тази оценка. Благодаря и на тези, които са ме подкрепили, както и на тези, които са изпратили становища срещу моята кандидатура. Истината може да бъде установена само при излагането на различни гледни точки. А на тези, които казаха, че ще дадат становище, когато видят резултатите от моята работа, ще кажа, че ще останат разочаровани. Да не си губят времето и да се насочат към други сегменти в своята дейност".

Намекът му бе към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Вероника Имова от съдийската колегия на ВСС, които заявиха при обявяване на единствената кандидатура, че ще коментират номинацията на Гешев едва когато видят заключението за резултатите от работата му и изслушат концепцията му за развитие на прокуратурата.

Утре заседава етичната комисия.

Междувременно, протестите срещу Иван Гешев продължават. Недоволните от единствената кандидатура за наследник на Цацаров се събират днес в Пловдив.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%