ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ЯКО СЕ СТРОИ...ЗАВОДИ, ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ. БЪЛГАРИЯ Е ДАЛЕЧ ОТ РЕЦЕСИЯТА

Автор: 5 GmediA 16:43, 17 септември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

"Минах да видя - "Струма" яко се строи. Заводи в Петрич правим, сега е ред на Благоевград. Индустриалните зони в Симитли и Благоевград се обединиха, тъй като има много инвеститори, а в Благоевград се оказа, че няма земя, няма къде да се строи. Тези, честните, преди нас, така са направили, че в града няма земя, няма къде да се строи. Накрая на годината искаме 500 млн. лева да вкараме в индустриалните зони". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Благоевград, където заедно с министъра на финансите Владислав Горанов инспектираха Регионалното депо за отпадъци край града.

"Понеже чух за рецесия, ние сме много далече от рецесията - и в Европа, и в България. Тя е, когато минеш под нулата, а ние в момента имаме 3,5% ръст на икономиката. Големите държави се клатят, атаката с дроновете върху рафинериите ще повлияе на цената на горивата. Президентът Тръмп отблокира федералния им резерв, огромен е проблемът.

Новите заводи, новите работни места - това е начинът да се справяме с рецесията. Стабилност - всички международни кредитни агенции дават, че ръстът на икономиката ни се дължи на стабилността. Хората да не се подвеждат по глупостите на тези, че сме се провалили. Провал беше, когато нямаше депо, когато по време не червените управления в Благоевград хвърляха боклуците в деретата и по старите сметища - абсолютно никаква екология. Но да не се връщаме назад", посочи министър-председателят.

„На Горанов, ако не му искате, няма да ви посегне на парите, той пази да не дава“, пошегува се премиерът.

„Положителен пример е кметът на Сливен, единственият, който като дадем пари, ако останат 200 000 - 300 000 от проект, ги връща. И Горанов пръв тича, прави постановления - да му ги оставиме. Нека да има една такава бяла лястовичка“, обясни той.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%