КОРНЕЛИЯ НИНОВА: САМО ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Автор: 5 GmediA 12:18, 18 септември 2019
Източник: Снимка: Фейсбук

При тежки престъпления - без съкратено производство, а само доживотна присъда без право на замяна“, това написа във Фейсбук соцлидерката Корнелия Нинова, която се срещна днес с близки на жестоко убити.

Ето какво още пише Нинова: „Мъката на семейството на Криси от Сотиря и много други хора няма партиен цвят. Тук съм преди всичко като човек. Бабата на Криси ме покани да посетя дома й. Бях там. Това, което видях ме разтърси. Ще поискам разрешение от баба й и ако ми го даде, ще ви разкажа. Това казах след среща с протестиращи семейства на убитите деца в Сотиря. Включих се и в подписката за промени в НПК, която те инициират.

Призовавам да не се делим на управляващи и опозиция, защото мъката, която изпитва семейството на Криси от Сотиря и много други хора няма партиен цвят. Като народен представител внесох законопроект, съгласно който при тежки телесни повреди, убийство и блудство не се прилага съкратено съдебно производство и споразумения, а само доживотна присъда без право на замяна. Така беше до 2009 г. в българското наказателно право- искаме това да се върне. Познавайки хората, чиито семейства са пострадали от такива престъпления - знам, че те искат единствено справедливост и възмездие за такива ужасни престъпления.

Разтревожена съм от това, което управляващите внесоха като законопроект и аргументите, с които го направиха. Казаха, че внасят друг закон, за да има алтернатива на БСП. За такива зверски престъпления друга алтернатива освен възмездие и справедливост не може да има. Мнозинството предлага отново да има намаляване на присъдата и всеки случай да се преценява от съда. Ние предлагаме – никакво намаляване на присъдата и доживотен затвор без право на замяна. Ще бъдем безкомпромисни, защото случаят с Криси от Сотиря не е единствен, а поредният”.

Последни новини

Общо гласували: 335

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.42%
Не
12 гласували / 3.58%
Нямам отношение
0 гласували / 0%