ПЪРВИЯТ 5G ТЕЛЕФОН НА HUAWEI БЕЗ ПРИЛОЖЕНИЯ НА GOOGLE Е ФАКТ

Автор: 5 GmediA 11:04, 20 септември 2019

Китайският производител на смартфони Huawei пусна в четвъртък първото си 5G устройство - Mate 30 - без приложения под лиценз от Google.
Серията Mate 30, която беше представена на събитие в Мюнхен, ще използва версия с отворен код на операционната система на Google Android.

Припомняме, че администрацията на президента Тръмп забрани технологиите на Huawei в Съединените щати поради опасения от националната сигурност. През май президентът на САЩ обяви национална извънредна ситуация, свързана с китайската компания.

Новото устройство на Huawei обаче все още функционира като телефон с Android.

Компанията създаде свой собствен интерфейс, EMU110, тази година и собствен магазин с 45 000 приложения. Компанията също разработва собствена операционна система, но тя все още не беше готова за Mate 30.

Компанията заяви, че телефонният чип е "най-сложният" до момента и анализатори смятат, че това ще постави Huawei в неизгодна позиция спрямо конкуренти, като Samsung и Apple.

“Не знам колко потребители биха направили толкова много компромиси с такъв телефон,” заяви пред CNBC вицепрезидентът на Gartner Research Анет Цимерман. “Това крие голяма несигурност.”

Новата серия включва 6.62-инчовия Mate 30 и 6.53-инчовия Mate 30 Pro, които се предлагат в 4G и 5G версии. Цените на новите устройства не бяха обявени на този етап.

Тагнато в: 5G , Huawei , Google

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%