ДЕТЕ ЗАГИНА НА АМ „ХЕМУС“ КРАЙ ШУМЕН

Автор: 5 GmediA 16:35, 22 септември 2019
Източник: БГНЕС

Дете е загинало при тежка катастрофа на магистрала "Хемус" в посока от Варна към София, близо до Шумен, до надлеза на кв. "Макак" Катастрофата е станала между два автомобила - "Фолксваген Голф" с варненска регистрация и "Форд Фиеста“ с русенска. Според първоначалната информация детето е на 6 години.

По първоначални данни водачът на "Фолксвагена", 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция, ударила движещия се пред нея лек автомобил "Форд Фиеста“. В резултат на удара "Фордът" се преобърнал на пътното платно. Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила. В болницата в Шумен са откарани останалите трима пътници от "Форда" и водачът на автомобила.

Майката на загиналото дете , 42-годишна жена е с опасност за живота. След преглед са установени фрактури на множество ребра и тазови кости вдясно.

Във връзка с инцидента временно се ограничава движението при 338-и километър на автомагистрала "Хемус", в посока Варна, в района на Белокопитово.

Движението се осъществява по обходен маршрут - по път I-2 пътен възел "Белокопитово" - Шумен, до етапна връзка с автомагистрала "Хемус". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, апелират от агенцията "Пътна инфраструктура".

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%