КОРЕЙСКИ СТУДЕНТИ ВРЪЧИХА ОТЛИЧИЕ НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ

Автор: 5 GmediA 13:10, 26 септември 2019
Източник: Фейсбук, Бойко Борисов

Българският премиер Бойко Борисов беше удостоен с почетен знак за принос към българистиката и развитието на двустранните отношения от Чу Ки-сонг, вицепрезидент на Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук:

"На емоционална среща в Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул получих плакет от корейските студенти за приятелството и приноса към развитието на българската студентска програма и за продължаване на добрите отношения между Република Корея и България. Студентите изненадаха нашата делегация като изпълниха български народни танци, облечени в традиционните ни носии, и изпяха символни за всеки българин песни. Ние също се бяхме подготвили и им подарихме книги от класиката на българската литература – Немили-недраги, Под игото, Железният светилник, Мамино детенце, Тошко Африкански, Ян Бибиян, Патиланци и десетки други".

„Убеден съм, че отношенията между България и Република Корея ще се развият много бързо в редица сфери след днешните разговори – и в областта на енергетиката, и на туризма, машиностроенето. Затова трябват кадри“, каза премиерът Борисов пред корейските студентите, които изучават български език в Сеул. 

Борисов е обещал да се подхожда „подобаващо“ към обмена на студенти и преподаватели между Софийския университет и сеулския „Ханкук“. От началото на следващата учебна година се предвижда да има реципрочност между двете държави и по отношение на стипендиите.

Общо гласували: 40

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
16 гласували / 40%
Да, няма страшно
15 гласували / 37.5%
Да, но с маска и ръкавици
9 гласували / 22.5%