"ГУГЪЛ" НА 21 ГОДИНИ

Автор: 5 GmediA 17:03, 27 септември 2019

Днес Гугъл празнува своя 21-и рожден ден. По този повод vesti.bg подбра няколко любопитни факти за технологичния гигант:

1.Докторантите Лари Пейдж и Сергей Брин са основателите на компанията. Името, което дават на търсачката, идва от термина „googol“ (цифрата 1 последвана от 100 нули).

2. Първият дудъл (когато началната страница се променя, за да отбележи важно събитие) на компанията е в чест на фестивала Burning Man през 1998 г. Лари и Сергей го създават, за да знаят всички, че те ще присъстват на събитието. С дудъл "Гугъл" отбелязва и други значими събития като откриването на вода на Луната, както и 70 рожден ден на Джон Ленън (първия в историята дудъл с видео).

3. Централата на "Гугъл" е известна като Googleplex. В нея има гигантска статуя на динозавър T-Rex. Също така вместо косачки там се използват кози, които да поддържат тревата.

4. "Гугъл" е първата голяма технологична компания, която предлага безплатни ястия на служителите и им позволява да водят кучетата си на работа.

5. Google Image Search стартира през юли 2001 г. и е вдъхновен от зелената рокля Versace, която Дженифър Лопес носи на наградите „Грами“. Роклята стана най-популярната заявка за търсене в "Гугъл".

6. За първи път компанията обяви услугата си за електронна поща, известна като G-mail, на 1 април 2004 г. В резултат много хора смятат, че това е шега.

7. Глаголът „google“ е добавен към речника Merriam-Webster през 2006 г.

8. "Гугъл" има множество малки трикове. Например, ако въведете „askew“ в търсачката, всички резултати ще излязат наклонени.

Тагнато в: Гугъл

Последни новини

Общо гласували: 336

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.13%
Не
13 гласували / 3.87%
Нямам отношение
0 гласували / 0%