ГРИШО ОТПАДНА НА CHINA OPEN, ЧАКА МАСТЪРСА В ШАНХАЙ

Автор: 5 GmediA 11:18, 30 септември 2019

Григор Димитров отпадна от China Open в първи кръг, след като отстъпи на Андрей Рубльов в последователни сетове. Водещият ни състезател не успя да покаже най-добрия си тенис и отстъпи с 2-6 5-7. Срещата продължи само 76 минути.

Това е първо отпадане за Димитров в първия кръг от средата на август, когато напусна мастърса в Синсинати още на старта. Поражението в Пекин ще доведе и до загуба на точки, след като преди година българинът стигна до втори кръг в надпреварата. 

Това беше четвърти двубой между Димитров и Рубльов, като балансът вече е по две победи за съперниците. Макар да стоеше много добре в разиграванията, сервисът на Димитров в началото на мача не бе на ниво. В първите си две подавания вкара само 20% от първите си начални удари и допусна две двойни грешки. При 1-1 Рубльов поведе с 40-15 и непредизвикана грешка на българина доведе до първия пробив в двубоя.

Макар да печелеше 100% от точките, в които игра на първи сервис, Григор рядко се възползваше от този лукс, като в откриващите му три подавания това се случи само 4 пъти от 19 точки. На второ сервиране руснакът му създаваше сериозни проблеми и отново се добра до дюс при 3-1. Този път обаче не успя да надгради. Този развой на срещата несъмнено повлия и на настроението на бившия №3, който се оказа изправен пред точка за пробив и в следващото си подаване. Двойните грешки също не бяха рядкост и макар да се спаси при първата опасност, при втората се пречупи.

 В следващия кръг Андрей ще срещне Фабио Фонини или Михаил Кукушкин. 

По-късно тази седмица ще стане известно дали Димитров ще успее да намери място в основната схема на Мастърс 1000 в Шанхай, който започва след седем дни. 

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%