ФИФА ОТСЪДИ - КАРДИФ ДА ПЛАТИ НА НАНТ ЗА ЕМИЛИАНО САЛА

Автор: 5 GmediA 09:53, 1 октомври 2019
Източник: БГНЕС

ФИФА е наредила на Кардиф да плати трансферна цена от 6 милиона евро (5,3 млн. паунда) на Нант за починалия Емилиано Сала.

Международната федерация трябваше да решава случая, тъй като двата клуба не успяха да постигнат споразумение след смъртта на аржентинеца.

28-годишният нападател загина в самолетна катастрофа през януари. Неговото тяло бе намерено на дъното на Ламанша след продължило дълго издирване на останките от самолета. Сала и пилотът на двуместния самолет изчезнаха от радарите на 21 януари при полет от Нант до Кардиф, малко след като той бе реализирал рекорден трансфер в уелския клуб. 

Емилиано Сала разкрил в аудио съобщение в WhatsApp до приятел, че не искал да премине в Кардиф преди злощастната си смърт.

"Със сигурност искат да напусна. Вярно е, че контрактът е добър, но от чисто футболна гледна точка не е интригуващо за мен. Така че...ето, те искат по всякакъв начин да ме пробутат там. Аз не се страхувам да отида там, защото съм се борил достатъчно по време на кариерата си, така че това не ме притеснява", чува се от гласовото съобщение на Емилиано до неговия близък. Уелският клуб се бе съгласил на трансферна цена от 15 млн. паунда за Сала преди злощастния инцидент.

 Нападателят отива в Нант, за да се сбогува с вече бившите си съотборници и да си вземе вещите.  Аржентинецът е бързал да се прибере в Кардиф, за да се включи в тренировката на тима във вторник сутрин. 

Веднага след изчезването на полета бреговата охрана на Франция и Великобритания е започнала спасителна операция, която обаче е била спряна заради лошите атмосферни условия. 

В катастрофата загина и пилотът на самолета Дейвид Иботсън. Трупът на аржентинеца бе изваден от останките на разбилия се самолет във водите на Ламанша, но тялото на 59-годишния пилот така и не бе намерено.

Разследването за причината за падането на самолета продължава и до днес.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%