АДВ.ТОДОР КРЪСТЕВ: ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ДЕБАТИ СА НЕЛЕПИ

Автор: 5 GmediA 11:03, 2 октомври 2019

Адвокат Тодор Кръстев с коментар във Фейсбук:

Не знам дали кандидатите за кмет на Пловдив съзнават колко са несъстоятелни, да не кажа нелепи тези дебати, които организира бтв с тях.

Ето, утре се очертава такъв в Пловдив. Тази безсмислица е със сериозна давност вече, обаче от тази телевизия продължават да я организират. Цялото мероприятие има вид на гротеска.

Строява Хекимян мераклиите пред Общината. Всички припотени и издокарани в най-новите си костюми, не спали цяла нощ да зубрят опорните си точки и треперейки от вълнение, че ще ги дават по национален ефир.

Изправя се Хекимян пред тях и започва с въпросите си да демонстрира, колко много, ама много, не познава ситуацията в Пловдив. Толкова е несъстоятелно всичко това, че положението може да бъде спасено само, ако вместо Хекимян изпратят от бтв Натали Трифонова. Поне ще има радост за публиката, така или иначе дебатите няма кой да слуша. Но там, очевидно, не са толкова прозорливи. И нашите, мили кандидати, вместо да му теглят по един здрав пловдивски шут и да го изпратят по живо, по здраво, с наложен платеж до работодателите му в София, ще се мъчат да правят добро впечатление в петте минути, които им е отредил.

Смешно и абсурдно е това мероприятие. И дълбоко ненужно. На никой. И най-вече на избирателите в Пловдив. В някаква степен е дори обидно за пловдивчани. И според мен ще спечели този от кандидатите, който не отиде. Просто ще покаже характер и ситуативен и политически рефлекс.

Да, от разговор за Пловдив има нужда, но не набързичко и на коляно, а сериозно, задълбочено, и задължително с водещи пловдивски журналисти. Ако е въпрос да се имитира дебат има и по забавни варианти. Най-добре да поканят Стефчо Автографа. Той ще проведе този разговор по-добре и ще задава по-смислени въпроси от Хекимят, гаранция ви давам. Поне, за разлика от него знае как се подписват кандидатите, а за специалист -графолог като Стефчо, това казва много.

 

Тагнато в: дебат

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%