ЧЕЗ УСТАНОВИ РЕКОРДНА КРАЖБА НА ТОК В ПЛЕВЕН

Автор: 5 GmediA 08:47, 4 октомври 2019

ЧЕЗ Разпределение установи рекордна кражба на ток в Плевен. Ползваната незаконно електроенергия е достатъчна за 1000 домакинства месечно. Това гласи съобщение на ЧЕЗ във Фейсбук.

При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Проверката беше проведена на 25 септември. Eкип на дружеството откри незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена съвместно с представители на МВР, които са извършили процесуално-следствени действия на място.

По информация от присъстващи, обектът се използва за производство и пакетиране на готова продукция. За разкриване на нарушението дружеството включи екипи, специализирани в разкриване на кражби, експлоатационни групи и мобилна лаборатория.

По предварителни изчисления на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000 киловатчаса месечно. Количеството електроенергия е достатъчно за захранването на 1000 средностатистически домакинства. Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството.

От ЧЕЗ предупреждават, че с настъпване на есенно-зимния сезон и увеличаването на консумацията на електроенергия проверките ще зачестят.

Тагнато в: ЧЕЗ , кражба на ток
Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
13 гласували / 65%
НЕ
7 гласували / 35%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%