ПОКОРИТЕЛ НА ВЪРХОВЕТЕ: ВЛАДИМИР ПУТИН ОТПРАЗНУВА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН В ПЛАНИНАТА

Автор: 5 GmediA 13:57, 7 октомври 2019

Руският президент Владимир Путин е известен с позирането си пред фотообектива в нетрадиционни дейности като преследване на тигри или дълбоководно гмуркане.

Но в изображения, публикувани в чест на рождения му ден днес, дългогодишно управляващият лидер беше заснет да се наслаждава на по-спокойна част от дивия живот в Русия, информира АФП.

Путин, който навършва 67 години, прекара минипочивка в планините над река Енисей в Сибир през уикенда, берящ диви гъби със своя министър на отбраната Сергей Шойгу.

Във видео кадри, публикувани от Кремъл, Путин и Шойгу бяха показани да берат и подушват гъби. Разходката на президента е в район с естествена красота в Южен Сибир.

Останал без дъх, той казва: „Изкачихме се отвъд облаците на височина почти 2 000 метра над морското равнище“.

Путин кара също колело из целия горски терен, а двойката се качи също и на хеликоптер.

Президентът се слави с любовта си към дивата природа и противопоставянето си на лова, за разлика от много руски официални служители. Но Путин подкрепя и сондажите на петрол в девствена Арктика и поставя под съмнение глобалното затопляне.

Като нация, руснаците са предани на „тихия лов“ на гъби, които сега са в сезон. Тази дейност присъства и в руската литература, например в „Анна Каренина“ на Лев Толстой.

 

Информация: БГНЕС

Общо гласували: 18

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
11 гласували / 61.11%
Не
7 гласували / 38.89%