БЪЛГАРИ ПРОИЗВЕДОХА УНИКАЛЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СПОРТЕН АВТОМОБИЛ

Автор: 5 GmediA 09:12, 12 октомври 2019
Източник: Снимка: Тrending Тopics

„Мисля, че го направихме, защото никой не ни каза, че е невъзможно“, шегува се Теодосий Теодосиев точно преди повдигането на завесите и футуристично возило се качи в центъра на сцената. През изминалата година, заедно с екипа си от шест души, Теодосиев е проектирал, прототипирал, така че този електронен автомобил да може да оживее през октомври.

Kinetik 07 е електрически спортен автомобил. Първият излиза от България, като 92% от системата се разработва и произвежда тук. Возилото ускорява до 100 км / ч за 2,5 секунди.

„Kinetik е автомобилен бутиков и технологичен център, където създаваме ограничени серии от уникални електрически спортни автомобили. Колко ограничена? Всеки автомобил, който излиза от Kinetik Automotive, ще бъде персонализиран - с уникален интериор, уникален интерфейс и уникални характеристики “, обяснява Теодосиев.

При електрическите автомобили скоростната кутия се заменя със софтуер, по същия начин, по който камерата вече е софтуер в рамките на смартфона, обяснява Теодосиев. Преди 17 години Toyota вече представи концепцията за шасито на скейтборда, която може лесно да бъде модифицирана и използвана за производство на различни видове автомобили на една и съща платформа. Именно това е вдъхновило Теодосиев и неговия екип.

Почти всичко в тази кола е отпечатано 3D, а над 90% от софтуера също е разработен на място. Характеристиките: 480 kW мощност, минимум 800 Nm сила на завъртане и ускорение до 100 км / ч за 2,5 секунди, което екипът има амбицията да намали с 10% през следващите месеци. Първият модел е Kinetik 07 и от него ще има точно седем превозни средства. Все още няма допълнителна информация за цената и обхвата.

 

Информация: Тrending Тopics

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%