СЪДИИ ОТ ВСС ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ЛОЗАН ПАНОВ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД

Автор: 5 GmediA 11:34, 17 октомври 2019

10 от 14-те членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поискаха оставката на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Причината е обръщението на Панов от понеделник по казуса "Джок Полфрийман", в което той призова колегите си да решат бързо казуса с австралиеца и да не се страхуват от силните на деня, предаде БНТ.

В своя официална позиция, публикувана на сайта на ВСС, висшите магистрати посочват, че е недопустимо председателят на ВКС да ангажира институцията със собственото си мнение.

Определят призивите и внушенията по висящи пред ВКС дела като нарушение на независимостта на съдебния състав, Конституцията и законите на страната.

В позицията им се отбелязва още, че поименното посочване на съдиите от състава, който разглежда делото е безпрецедентна и откровена намеса в тяхната работа. А призивът за бърз и желан изход от делото е недопустим опит за влияние.

Председателят на Върховния касационен съд отказа коментар за исканата му оставка. В писмо до главния прокурор Лозан Панов напомни, че е поискал информация за обвинителните актове, внесени от Иван Гешев като прокурор и все още не е получил нищо.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 16 ноември 2019
Тези десет съдии от ВСС не са от съдийската квота,а от квотата на дон Дебеланезе,от квотата на мафията!Тези са мафиоти облечени в съдийски тоги ,погнуса и срам! Честните ,борбени,справедливи СЪДИИ ,които са истинските пазители на законността и фундамента на правото са обругавани от мижитурките на мафията и нагло искат оставката на един съдия който ги превъзхожда в морални,етични,принципни и човешки ценности!Все едно да поставиш десет помияра до един достоен гражданин и истински съдия!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

СПАЗВАТЕ ЛИ КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ?
Да
0 гласували / 0%
Не
0 гласували / 0%
За кратко
0 гласували / 0%