ЛОЗАН ПАНОВ: ОТПАДАНЕТО НА МОНИТОРИНГА ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В КОНТЕКСТА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

Автор: 5 GmediA 14:51, 22 октомври 2019

Председателят на ВКС Лозан Панов предрече, че отпадането на мониторинговия доклад, какъвто анонс даде Жан-Клод Юнкер тази сутрин, ще се използва предизборно и за двата вида избори, които се задават през тази седмица - първо за главен прокурор, а после и за местна власт.

"Че няма да има мониторинг, звучи положително и това няма как да не се използва в контекста на предстоящите избори, два в рамките на тази седмица. И вероятно ще се използва", предрече Панов пред журналисти след заседанието на съдийската колегия.

"Винаги, седмица или няколко дни преди доклада, сме получавали съобщение за това и сме имали възможност да се запознаем. До този момент това не се е случило. Не мога да коментирам нещо, което не съм чел“, заяви още той.

Според магистрата отпадането на механизма е от голямо значение за българските граждани, за да могат те да разберат, че „съдбата на давещия се е в ръцете на самия давещ се“.

"Стига сме прехвърляли отговорността на някого другиго. Стига сме искали някой друг да ни разреши проблемите, трябва да го направим самите ние", призова Панов.

За него обаче съдебната ни система не е с тези измерения, с които би трябвало да бъде една европейска съдебна система.

"Казусът „Полфрийман“ ескалира напрежението и го направи явно за всички. Поводът беше арогантно отношение на магистратите и най-вече взимането на страна на самия Висш съдебен съвет, който не е правораздавателен орган“, каза още Панов, който съзря в напрежението около дебата атака срещу самия него.

Източник: Дарик нюз

Последни новини

Общо гласували: 45

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
19 гласували / 42.22%
Да, няма страшно
16 гласували / 35.56%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 22.22%