РУСКИЯТ КОРАБ "СЪЮЗ" ЩЕ ВОЗИ ТУРИСТИ В КОСМОСА

Автор: 5 GmediA 08:19, 23 октомври 2019

Космическият кораб "Союз" е приспособен за полет на туристи до Международната космическа станция и ще бъде модифициран така, че да може да бъде контролиран само от един професионален астронавт, а не от екипаж от командир и двама летателни инженери, каза пред репортери изпълнителният директор на Роскосмос Сергей Крикалев.

По-рано беше съобщено, че Space Adventures е подписал договор с Roscosmos за изграждането на космическия кораб "Союз" за полета на туристи на МКС през 2021 година.

"В специализирана мисия корабът ни ще бъде завършен, за да улесни контрола на един човек и някои режими няма да се дублират. Подобренията се отнасят до интерфейса, така че да бъде по-удобно за един човек /да пуправлява- бел. ред./", каза Крикалев в кулоарите на Международния астронавтичен конгрес.

В същото време той поясни, че засега няма договори с тези, които летят на кораба. Известно е само, че опитен астронавт ще бъде командир. В допълнение корабът дори може да бъде адаптиран за полет, без да се докира до Международната космическа станция.

Източник: РИА Новости, БГНЕС

Общо гласували: 40

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
16 гласували / 40%
Да, няма страшно
15 гласували / 37.5%
Да, но с маска и ръкавици
9 гласували / 22.5%