ВВС ПУСКА ИНТЕРАКТИВНИ ГЛАСОВИ НОВИНИ ЗА ALEXA

Автор: 5 GmediA 12:58, 24 октомври 2019

BBC стартира интерактивна услуга за гласови новини за Alexa, която позволява на хората да пропускат истории или да искат повече подробности за предметите, които ги интересуват.

От сряда устройствата с поддръжка на Alexa могат да казват „Дай ми BBC News“ и да поемат контрол над новинарския си дневен ред, за разлика от съществуващия радио бюлетин, предлаган от оператора.

Според ВВС по този начин слушателите ще могат да получават новини с такава дължина, каквато предпочитат.

Допълнително съдържание ще бъде от редица източници, включително специализирани рубрики с пълни интервюта, както и от архивни клипове и интервюта на BBC, които допълват текущите истории.

Mukul Devichand, изпълнителен редактор на BBC Voice и AI, заяви, че новата услуга ще помогне на обществеността да се ориентира през един от най-драматичните новинарски цикли в последно време.

Той каза: „Умните високоговорители ни дават шанс да преосмислим какво би било радиото, ако беше изобретен днес, без техническите си ограничения. Правейки новините интерактивни на интелигентни високоговорители, слушателите могат да стигнат направо до новините, които трябва да чуят, преди да излязат от къщата".

Интерактивните гласови новини ще бъдат налични на интелигентни високоговорители и други устройства, използващи първо гласовия асистент на Amazon Alexa, преди BBC да проучи възможността да го внедри в други платформи в бъдеще.

Устройството Alexa се използва в домовете по целия свят за възпроизвеждане на музика, радио и изпълнение на действия чрез гласови инструкции.

Общо гласували: 21

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 66.67%
НЕ
7 гласували / 33.33%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%