БРИТАНСКАТА ПРЕСА: УЕФА НАЛОЖИ НА БЪЛГАРИЯ ЖАЛКИ НАКАЗАНИЯ ЗА РАСИЗЪМ

Автор: 5 GmediA 10:37, 30 октомври 2019

На България бяха наложени огромни глоби, заради расисткото скандиране, по време на квалификацията за Евро 2020 срещу Англия.

Sky Sports съобщава, че Uefa наложи на България наказание за два мача, които ще се играят при затворени врати, като вторият е условен. Това означава, че "Васил Левски" ще бъде празен за последния мач от квалификациите срещу Чехия през ноември, а ако има подобно провинение в близките 2 години, ще влезе в сила и условното наказание.

Освен това България е осъдена да плати 85 хиляди евро. 75 от тях са заради расистките скандирания и хвърляните предмети, а 10 - за освирквания по време на английския химн.

Това изглежда далеч не е достатъчно предвид сериозността на нарушенията на българските фенове в тази игра и е трудно да си представим, че е достатъчно за изкореняване на расизма от футбола, пише британският "Телеграф" и отбелязва:

"За контекст тази глоба е по-малка от тази, наложена на Никлас Бенднър за разкриване на спонсор на Paddy Power на панталоните му през Евро 2012".

Това просто не изпраща достатъчно силно съобщение и България ще почувства, че се е разминала леко, допълват британските медии.

Тагнато в: УЕФА , расизъм
Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
24 гласували / 64.86%
НЕ
13 гласували / 35.14%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%