ПРОКУРАТУРАТА ОЧАКВА ОТ ЩАБА НА МАНОЛОВА ПОВЕЧЕ КОНКРЕТИКА В ТВЪРДЕНИЯТА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

Автор: 5 GmediA 18:21, 3 ноември 2019

Прокуратурата очаква от щаба на Мая Манолова конкретни данни за търговия с гласове в избирателните секции с преобладаващо ромско население в София. Това става ясно от писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, в отговор на подаден сигнал от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

От Инициативния комитет се обърнаха към главния прокурор с искане за изпращане на прокурори и разследващи полицаи във всички т.нар. "ромски секции" в София по време на балотажа в неделя.

"В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за „безпрецедентно купуване на гласове” в избирателни секции, за които сте приложили резултатите от първия тур на изборите”, отбелязва Цацаров.

По думите на главния прокурор, в предизборния ден, както и в самия ден на местния вот, има работещи дежурни звена във всички районни прокуратури, които приемат сигнали за нарушения.

А освен до полицията и дежурните, сигнали може да бъдат подавани и в електронен вид, чрез интернет страницата на прокуратурата.

Цацаров заяви, че няма да коментира искането на Инициативния комитет: „да организираме извънредно дежурство на всички прокурори и разследващи полицаи, които не са в разрешен отпуск, лично да присъстват със служебни и лични автомобили в ромските квартали на София (в посочени от Инициативния комитет секции)… от 7.00 до 20.00 часа, за да констатират купуването на гласове, което се готви повсеместно”.

Последни новини

Общо гласували: 50

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
50 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Нямам отношение
0 гласували / 0%