ЩАБЪТ НА МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ ИСКА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 07:34, 4 ноември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София обявиха, че ще искат касиране вота, защото председателят на комитета - Никола Вапцаров, не беше допуснат в „Арена Армеец”, за да наблюдава броенето на бюлетините.

„Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си“, обясни Вапцаров и допълни: „След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София.“.

„Това е въз основа на нашата убеденост, че има манипулиране на вота, което се доказва първо с множеството сбъркани протоколи, после с множеството сигнали – над 25 сигнала за купуване на гласове, също така фактът, че социологическите агенции още от сутринта, в деня на изборите, нарушиха изборното законодателство и бълваха статистики, които бяха супер обезкуражителни и нереалистични, в това число и медии. Още от сутринта те бълваха 15-18% разлика и така се запази през целия ден, което обезкуражи много хора и манипулира реално резултата на изборите“, каза и пред БНР председателят на Инициативния комитет Никола Вапцаров. Ще търсим съмишленици за касирането на изборите най-вече в обществото, заяви Вапцаров и добави: „Ще се опитаме да докажем това наше твърдение първо в съда и второ – пред гражданите“.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%