УТРЕ БСП РЕШАВА ДАЛИ ДА ПОДКРЕПИ МАНОЛОВА ЗА КАСИРАНЕ НА ВОТА В СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 14:39, 4 ноември 2019
Източник: Нова телевизия, Олег Попов

Купените гласове изкривиха вота, страхът у хората беше голям. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната и най-компроматната кампания от години в България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция днес, предаде БГНЕС.

До мен стоят четиримата кметове на областни центрове в Русе, Разград, Перник и Благоевград. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП, каза соцлидерката и допълни:

"Денчо Бояджиев – спечелил Разград, чиста партийна кандидатура, Русе и Перник – това е лицето на младите поколения политици, които участваха в тежкото състезание, доказаха се. Румен Томов – Благоевград, олицетворението на гражданското начало, издигнат от Инициативен комитет. Тази екипност, мъдрост и опит на партийните кадри, силата на гражданското общество ни донесе този успех".

"Изпълнихме задачата, която си поставихме – да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници", подчерта Корнелия Нинова.

Тя обяви, че утре ИБ на БСП ще обсъжда дали да даде политическа подкрепа на Инициативния комитет на Мая Манолова за искането за касиране на изборите в София

"БСП ще иска броене на бюлетините в Шумен, където кандидатът, подкрепен от партията - Венцислав Венков, губи със 77 гласа от Валентин Василев от ГЕРБ. Обмисляме и дали да искаме касиране на резултатите от вота", заяви соцлидерката Корнелия Нинова. 

"Не съжаляваме, че издигнахме кандидатурата на Мая. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната в София", каза още тя и допълни, че не се притеснява как една нова партия на Манолова ще се отрази на БСП.

Нинова коментира и искането на Борислав Гуцанов тя да си подаде оставка като лидер на БСП така: "И в най-тежки кампании има хора с чувство за хумор".

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%